138. – Nők a seregben


Nőnap lévén, stílszerűen mi mással is emlékezhetnénk meg a másik, általunk annyira kedvelt, tisztelt, szeretett és becézett nemről, mint egy csajos katonaposzttal, ezúttal Dogoo szerzői közreműködésével. Külön örülnénk, ha a kommentelők között ezúttal az eddigieknél nagyobb számban bukkannának fel a hölgyek: ez az ő ünnepük (nem kizárólag a katonalányoké!), s kérjük őket, fogadják virtuális kézcsókunkat és ezt a szál virágot!

Szerződéses katonaként találkoztam először olyan lányokkal, akik a katonáskodást választották (nem tudom, milyen oknál fogva) munkának, hivatásnak. Persze nem tisztként, hanem egyszerű bokorugróként…

Sokszor kinevettük őket, hogy mennyit idétlenkednek; ritka volt, akit teljesen egyenrangúnak elfogadtunk, igazából a többségük terhet jelentett. Nagyon kevés állta meg a helyét. A századunknál is volt kettő. Az egyiket szerettük, a másikat nem.

Akit nem bírtunk, az egy magas, nagydarab vörös nőnemű egyed volt. Állandóan panaszkodott valamire és azt hitte magáról, hogy ő egy szépségkirálynő. Menetgyakorlaton a laktanya kapujától már kábé fél kilométerre behisztizett, hogy ő nem tud továbbmenni, mert fáj a lába, sántít és őt a mentő vigye vissza. Persze mondták neki, hogy ez egyéni szocprobléma, oldja meg. Érdekes módon tíz perc múlva már a másik lába fájt. Egy óra múlva pedig a nehéz karabélyra panaszkodott és csodálkozott, hogy senki nem akar mellette menni.

A helyszín Szolnok,  a 88-as gyorsreagálású zászlóalj.

Volt szerencsém egy fizikai felvételit végigcsinálni velük a sportpályán.

A századszinten ténferegtünk egy páran, egy ködös esős délelőtt. Igazi szar őszi időjárás volt. Mivel elég bágyadtak voltunk, el is kaptak bennünket és irány segíteni a sportpályára, ahol már izgatottan topogtak a felvételezni szándékozók.

Mi jól felöltöztünk, hogy véletlenül se fázzunk meg, ezek a szerencsétlenek meg rövidnadrágban és pólóban feszítettek, csak néhánynak volt annyi esze, hogy melegítőben jöjjön. Voltak vagy ötvenen, lányok és fiúk vegyesen, kábé 10-12 lánnyal köztük.
 
Persze azért rögtön elkezdtünk velük beszélgetni, kérdezgettük őket mindenféléről. Az egyik szöszi arra a kérdésre, hogy miért akar ide kerülni, azt a kerek , egyszerű választ adta, hogy azért mert itt jó sok pasi van, lehet jó sokat ismerkedni…

Az ismerkedni szó helyett egy sokkal egyszerűbbet használt [amit  – a mai jeles alkalomra való tekintettel – nem idéznénk szöveghűen. tiboru].

Röhögtünk és készültünk a legrosszabbra.

Elosztották köztünk a csapatot és kezdődhetett a megmérettetés. Futással kezdtek, mivel ez a legnagyobb lemorzsoló tétel.

Hát szörnyű mészárlást végzett köztük, fizikailag és mentálisan is. A hideg köd nem éppen tüdőbarát, és az apró szemű eső ezt remekül kiegészítette. Sajnáltuk szegényeket; még nem tudták, mire vállalkoztak. Mi minden áldott reggel futottunk két kilométert bakancsban, akár esett, akár nem. Aznap reggel is lenyomtuk a távot.

De azt sem értettük, hogy jöhetnek ide úgy, hogy tudják: 12 perc alatt le kell futni 3000 métert, és egyszerűen képtelenek rá. A táv úgy 25 %-os veszteséget okozott a kisded csapatban.

Három lány tudta időn belül megfutni a távot, ami nekik ráadásul még jóval rövidebb is volt a fiúkénál. A legszebb látványt a csajok nyújtották, mivel a többség szépen ki is sminkelte magát erre a nagyszerű alkalomra: szem kihúzva, orr bepúderezve, előző nap fodrász meg hasonló turpisságok. Na, ez most mind lefolyt az arcukon; úgy néztek ki, mint valami harmadosztályú horror szereplői, miután a főhős jól elverte őket.

Aki nem felelt meg, azt a hadnagy elzavarta felöltözni és minden jót kívánt a hazafelé tartó útra. Mehettek isten hírével, számukra véget is ért a felvételi: a sereg megrágta és kiköpte őket.

A hátralévő műsorszámok:
– fekvőtámasz

– felülés

– húzódzkodás

Ekkor már mindenki egy-egy emberrel foglalkozott. Számoltuk a teljesített normákat. Nekem egy apró termetű leányzó jutott, a vállamig sem ért.
A fekvőtámasszal kezdett a társaság; nyomták, ahogy tudták. Az én pártfogoltam keményen, szabályosan nyomta, egyszer sem állt meg pihenni. Mikor végzett, felállt, nem is nagyon lihegett. Kiderült, hogy hétéves kora óta kungfuzik.

Az egyik kolléganője sokkot kapott és elsírta magát, amikor meglátta, hogy a szépen kifestett körme alól araszos hervadt fűszálak lógnak. Úgy nézett ki mint egy mocsári szörny. Ő szerintem azt hitte, hogy valami titkárnőképzőbe jelentkezett.

A hasizom-gyakorlathoz már nem is volt hajlandó lefeküdni a sáros földre. Nem akarta még jobban összekoszolni a hófehér, susogós melegítőjét, aminek a térdén már éktelenkedett két jó nagy folt. Hisztizve elrohant az öltözőbe. Vissza sem nézett, pedig néhányan kérdezték tőle: de azért ugye majd írsz?!

A hasizom-gyakorlatnál elvérzett a másik csaj is. Csak az aprócska kungfu tündér maradt. Hozzá kell tenni az igazsághoz, hogy a fiúk közül is jócskán hullott a férgese. Volt például egy rommá gyúrt csávó, aki összesen két kört tudott futni.

A húzódzkodás okozott egy kis zavart, mert a lányka hiába ugrált bőszen, nem tudta elkapni a vasat. Elkaptam a derekát és felraktam lógni. Ekkor már csinálta a dolgát. Ügyes volt.
A végeredmény az lett, hogy megfelelt kábé 18-20 fickó, meg egy kislány a busznyi ember közül.

Mi meg mentünk vissza a helyünkre szárítkozni, melegedni, enni, aludni…

98 hozzászólás

 1. Szalacsi_Dezső — 2010-03-09 10:21 

@proletair: Én is a sikerszakállra kérdeznék rá. Milyen az?

 2. proletair — 2010-03-09 10:22 

@Old Man:
@Szalacsi_Dezső:
Az olyan körszakállféleség. Az illető azt hiszi, hogy jól áll neki, de nem.

 3. Old Man — 2010-03-09 10:25 

@proletair: Akkor megnyugodtam, nekem olya Ho Após, Leninszerű-féleség van, de mondják is, hogy ritka jól áll, de én nem hiszem.Kösz a választ!

 4. proletair — 2010-03-09 10:30 

@Old Man:
:)
Nekem meg olyan rákkendroll féle barkó:)

 5. hazitroll — 2010-03-09 10:39 

@proletair: Az én szakállam minek definiálnád? Öndefinícióm: hosszú-dús kecske kis fáraós felütéssel :)

 6. hazitroll — 2010-03-09 10:41 

@proletair: Némi plágiummal: sok dolog van égen-földön, mi csodálatos, ámde nem ide illik. @eMM2: Nehogy már a lelkedre vedd. Szórakozni járunk ide, oszt kész. Azt meg szerintem színre-szagra-oldalra való tekintet nélkül lehet.

 7. ~*Betthinah*~ — 2010-03-09 10:41 

Köszönjük =)
Minden hölgy nevében.^^
Megnyerő gesztus.=)

 8. proletair — 2010-03-09 10:59 

@hazitroll:
nincs mit hozzáfűznöm:)

 9. Szalacsi_Dezső — 2010-03-09 12:41 

@proletair: @Old Man: Nekem katonakoromban olyan pinabajusz jellegű fikafogóm volt az orrom alatt. Most meg semmilyen sincs.
Szóval olyan „ritka”, hogy jól áll. Olyan jól mint a székely bácsi koleszterinje. :-))

 10. proletair — 2010-03-09 12:58 

@Szalacsi_Dezső:
Érdekes módon a szakállammal ellentétben a bajszom nem valami sűrű, így ez nekem sosem volt. A seregben sem. Pedig vagy 15 másodpercet megspórolhattam volna a reggeli borotválkozásnál:)

 11. Old Man — 2010-03-09 13:02 

@Szalacsi_Dezső: Má megin tejjessen tudatlan vagyok, hogy áll a székely bácsi koleszterinje?De csak ha politikamentes!Azért a képen egészen jóképű vagy!

 12. Old Man — 2010-03-09 13:13 

@Old Man: Ja, hogy ritkán.Úgy látszik, fáradok, vagy öregszek, vagy mind2.De ezért magamtól rájöttem!

 13. Nyugalmazott Főtápász — 2010-03-09 13:19 

@Old Man: A koleszterinje, mint a cövek.
A vicc szerint. :)

 14. Old Man — 2010-03-09 13:37 

@Nyugalmazott Főtápász:
Legyek én csak hóttig szegény,
Csak a cövek legyen kemény!
A szegínységgel semmi hiba…

 15. teddybear01 — 2010-03-09 13:41 

@eMM2: Az, hogy nincs munkád, az tényleg baj. Hogy ezt a mostani vezető pártra fogod, saját megítélésed dolga. Nem mentegetem őket, mert leszarom őket, de ennek a blognak aztán semmi köze hozzájuk.

Ami a gárdát illeti, kissé kevésbé ütőképes párthadsereg, mint a cserkészszövetség. A munkásőrség meg komoly kommandós-kiképzést kapott hozzájuk képest.
Erőszakos, de hülye banda. Amikor a tankos elmebeteget is besorozták, akkortól végképp nem tudom normálisnak tekinteni őket.
Ami a legnagyobb baj, hogy az ilyeneket a legkönnyebb palira venni. Az ilyen korlátolt társaságot szokták valami igazi gazemberség végrehajtására felhasználni.

A Jobbik csendőrsége is valami hasonlónak készül. Értem én, hogy annak idején elverték a kommunistákat, ha kellett, és ez szívet melengető emlék, de elfelejti az egész bagázs, hogy pofán vágták a másik oldalt is, ha parancsot kaptak rá. Meg pofán basztak mindenkit, ha nem tartotta be a törvényt. Nagyon helyesen egyébként.

De ez nem tartozik ide.

Tóta írásait meg ki nem szarja le? Bár amit a szcientológusok irányába mondott, az még el is fogadható. A trágyadombon is lehet értékeset találni.

De ez nem erre a blogra tartozik. Érted?

 16. Nyugalmazott Főtápász — 2010-03-09 14:36 

@Old Man: „Legyek én csak hóttig szegény,
Csak a cövek legyen kemény!
A szegínységgel semmi hiba…”
Míg van, ki rábukik, mint a liba.

Ez jó lenne negyedik sornak? Már ha megengeded, hogy beleugassak magas művészetedbe? :)

 17. Old Man — 2010-03-09 14:51 

@Nyugalmazott Főtápász: Nagyon jó, köszönet, csak összejön ez!
Azt ismered:
Nem eszik a pina lencsét,
Sem babot, sem cseresznyét.
Hússal él az, mint a kánya,
Húzza mindenki a faszára!
Ha már nőnap.Majd jól kimoderálnak az egyenes katonabeszédért, pedig ebben aztán semmi politika, csak egy kis feszültségoldás.

 18. BiG_ — 2010-03-09 15:03 

@nedecz: Igen :-)
Az aláhúzás a cenzorok miatt van :-)

 19. Nyugalmazott Főtápász — 2010-03-09 15:06 

@Old Man: Hááát…
mondjuk úgy, hogy most már igen.:)
Csak nem moderálják ki, bár ha rendesen összekapjuk magunkat, ebbe is bele lehet magyarázni némi politikát.

 20. Old Man — 2010-03-09 15:18 

@Nyugalmazott Főtápász: @BiG_:
Most már elmesélhetem, elég /na jó, nagyon!/ régen volt:18 évesen, teljesen ártatlanul idősebb lányok, asszonyok között dolgoztam 1 fiúként.Az, hogy napközben engem szalasztottak a Közértbe hol 10 dk párizsiért, hol 2 deci, 5 deci italért, rendben.De olyan csúnyán beszélni katonát meg bányászt sem hallottam azóta sem.Bizton rá is játszottak egy kicsit nagyon.Elmesélgették az előző esti randijukat a legrészletesebben.Nekem meg egész nap égett a fülem! Egy 7-ig bírtam a mocskos szájukat!

 21. eMM2 — 2010-03-09 16:02 

Köszönöm emberek a kitartást!:)
Ezt szabad mondani vagy ebbe is beledumálódik a politika?:D
De tényleg jól esik az együttérzés, okostojások meg mindnenhol vannak.
Köszönöm elvtársak!:D:D (nálunk még épp nem volt divat a bajtárs mexólítás.)

Szerintem a Gárda sok lelkes ember összefogása a kbszott rendszer ellen. És igazuk is van.Azért nem való ide mert jó részük már nem lehetett katona.
És ugye ez katonaélményes blog akar lenni.
Az aktív regionális tartalékos haderővel maximálisan egyetértek, lehet hogy még én is mennék.Bár 1 tankot most azért annyira nem tudnék megvenni.Mert hogy ugye nekünk már az sincs pedig nekem volt szerencsém Tatán 2005-ben megnézni hogy mit tudnak.Akkor még voltak! És az igen is ide tartozik hogy az alkoholólika szekeres hogyan tette semissé a haderőnket.Akárcsak az a bizonyos linder (így kisbetűvel) 1918-ban.(ő is iszákos volt amúgy)Meg is lett az eredménye, trianon.Most valami hasonló készül.én szóltam,ne legyen igazam.
off
Tiboru!
Olyan lyó konteókat írsz szerintem trinaon/linder/károlyi/tanácsköztársaság maximálisan beleférne.De a mostani lakosság szándékos elszegényítése, lezülessztése, elbutítása is. Vagy ezt már nem veszi be a liberális gyomrod?
Mert ez teljesen odavágna jobban mint a Voynich tekercsek vagy akár Tesla.Ami nagyon jó volt, még nekem is tudtál újat miondani a témában pedig az nagy szó.

 22. eMM2 — 2010-03-09 16:05 

@Old Man:
Konyhalányok a pöttyös utcai kifőzdében is elég primitívek tudtak lenni.Nálunk a legegyszerűbb szabolcsi katonagyerek se volt ennyire sötét pedig hát…….
Dehát végülis nem az eszükért vették fel őket, ugye akkor még volt munka.

 23. nedecz — 2010-03-09 16:17 

@eMM2: @BiG_: Ez esetben legyetek üdvözölve itt is általam!:)
Lám,milyen kicsi a net.
Sajnos a „Gyár” bezárt,de van élet ezek szerint utána is.:)

 24. Krux — 2010-03-09 16:56 

@teddybear01: A munkásőrségről jut eszembe – persze abszolájt politikamentesen – egy cimborámnak volt egy terrierje, és ennek a kutyának az volt a neve, hogy: „Munkásőr”! Amikor rákérdeztem a névadásra, akkor azt felelte, hogy azért ez a neve, mert a munkásőrökkel szemben támasztott legfontosabb követelménynek megfelel. Merthogy: nem ember. Egy másik barátom azt találta mondani róluk a 80-as évek derekán, hogy ezeket a s@@@fejeket egy nyugat-berlini középiskolás diáklányokból önkéntességi alapon szerveződött kisegítő egészségügyi zászlóalj is szétkergetné.

 25. teddybear01 — 2010-03-09 17:30 

@Krux: Mondok én neked valamit.

Ismerek egy vén dilist a 16. kerületben.
A ’80-as években munkásőr és szektás kommunista volt, majd mikor megszűnt a szép világ, ’92-93 táján Torgyán hű követője lett, majd mikor a zugügyvéd hasra esett, átment miépesnek, és belépett a gárdába. Most jobbikos.

Ezt köpd túl!

 26. Szalacsi_Dezső — 2010-03-09 18:24 

@Krux: Én ismertem egy zsolcai kőművest, neki úgy hívták a kutyáját, hogy Tocsik. a 90-es évek közepén volt ez.
Apropó kutya, hogy van a Nusi? Agyar nagyon kanosodik, elvihetném hozzá „udvarolni”?

 27. eMM2 — 2010-03-09 18:25 

Ja meg volt egy erősen cigó hölgyemény nálunk a konyhán.Soxor voltam csumpiskocsis sofőr, ismertem.Hát nekem nem jött be(csúnya rasszista vagyok:) de sokan ácsingóztak utána.

 28. eMM2 — 2010-03-09 18:29 

@nedecz:
TC inkább pénzt keres ha talál…….Sokan hittünk a radikalizmusában.Hát nem jött be.
De a hitünk még töretlen csak nem benne……….

 29. eMM2 — 2010-03-09 18:34 

@teddybear01:
opportunista, van ilyen.és???
De ez itt off…..

 30. Krux — 2010-03-09 18:54 

@Szalacsi_Dezső: Január második felében voltak a „lányoknak” a nehéz napjaik – kb. egy hét eltéréssel -, úgyhogy a vizslát nem is tudtam magammal vinni a vadászatokra. Elkéstetek…

 31. teddybear01 — 2010-03-09 19:44 

@eMM2: Én inkább hülyének mondanám….

A gárda is akkor szerepelt le először a szememben, amikor ez is bevették.
Azért egy szintet tartani kéne!

 32. Tsabi — 2010-03-09 21:46 

@teddybear01: tartani? Meg el se ertek! :)

 33. tiboru — 2010-03-09 22:27 

@eMM2:

A konteókról: köszi az elismerést, Tesla nekem is az egyik nagy kedvencem.

Magyar konteó meg lesz még, ha nem is Trianon…

 34. vén betyár — 2010-03-10 07:17 

@Tsabi: Szia Tsabi!Te is voltál katona?Vagy munkásőr?Tűzoltó vagy vadakat terelőjuhász?De örülök, hogy itt is találkozunk, veled jókat lehet riposztozni, üdv!

 35. eMM2 — 2010-03-10 09:08 

Az Usákoknál is szolgálnak katonnanők most már anyahajón is. Szép számmal és nemcsak vadászpilóták hanem karbantartók is.Hát nemtom.Hogy bírják ki „szűzen” a háromhavi szolgálatot annyi nőt nem látott pasi között.Persze lehet nem is akarják………..
Azért az érdekes lehet a zsebkendőnyi helyen az emeletes ágyakon.Vagy mindenki beszáll? Egyáltalán koedukáltak a kabinok?Csupa izgalmas kérdés:)

 36. eMM2 — 2010-03-10 09:10 

@vén betyár:
Lebstück Mária álcázta a nőisességét Szentjohannának meg erényére is volt a szűzessége.Le a kalappal előttük de azért mégsem ez a dolgok természetes menete.

 37. tiboru — 2010-03-10 17:51 

@eMM2:

Hát a jenkiknél még azért is fogda jár, ha mondasz egy bókot teszem azt a szemére, vagy ha azt mondod, hogy jaj de jól áll ez a szemüveg…

El bírod képzelni, mivel járna, ha „véletlenül” végigsimitasz a fenekén azon a szűkös helyen?!

:-)

 38. Tsabi — 2010-03-11 23:19 

@vén betyár: neked is udv betyarok legvenebbike, ritkan jarok erre, akkor is keveset, a sztorikat legtobbszor elolvasom, a kommenteket nem mindig.. :) Amugy katona nem voltam, viszont imadom a katonasztorikat, meg akkor is, ha ploretair szakszoveget meg roviditeseit (foleg a kommentekben) nem mindig vagom :)

 39. Krux — 2010-03-12 10:02 

@Szalacsi_Dezső: Sztriki?

 40. SchA — 2010-03-13 10:35 

Így utólag, minimális politikai korrektség nélkül, ez jutott a posztról az eszembe:
http://www.motifake.com/image/demotivational-poster/0905/you-see-that-demotivational-poster-1242212665.jpg

 42. vén betyár — 2010-03-24 16:15 

@ZöPö (inda): Szépek, aranyosak, sötétben még meg is ijednék tőlük…
Hú, a szerbtől még világosban is félnék!
Köszönet!

 43. Darahian — 2010-03-30 17:02 

Bácsik! Előre bocsátom: nem kötekedni akarok.
De a Cooper-teszt 3.000 méter az számomra egy kicsit vad ám – 15 km/h (!).
Biztos nem elütés?

 44. Bashar — 2010-03-30 20:57 

@Darahian: a ZMNE katonai vezetői szakán 3200 m-t kell futni, ott a maximális pontszám 12:30 másodpercért.

 45. Bashar — 2010-03-30 20:58 

@Bashar: *jár. de csak mert az igét lespóroltam a mondat végéről. :)

 46. vega2 — 2010-11-07 16:53 

Nos ZEN-en is volt egy-két női „katona”. Megszólítás: Intim betét. Ennyit erről.

 47. vega2 — 2010-11-07 16:54 

@vega2: N=G

 48. vega2 — 2010-11-07 17:04 

Ahogy Guzman század pk. mondta ZEG-en: Mi különbözteti meg a katonát a pinaszagu fehércselédtől? A katona koszos, büdös és szőrös.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.