293. – A WC-hadművelet

BigJoe tudományos alapon tárgyalja a szívatás típusait. Szerzőnk szerint ezek a következők:

– Végeztessünk olyan munkákat a kopaszokkal, amit mi nagyon nem szeretnénk megcsinálni. Az sem baj, ha közben gyorsabban telik az idő.

– Ritkán előfordul „nevelő” célzatú szívatás, amellyel a „vétkes” delikvenst kívánja a hatalommal felruházott megjavítani, avagy megbüntetni.

– Öngól; ezt nem tudom jobban elmagyarázni.

És lássuk, hogyan alkalmazta mindezt ő maga, a budi-hadművelet során.

Elöljáróban: az AEGÜ & az AEGÜH nálunk sorkatona volt, ÜH-ből egy szoli alatt több is. Az AEGÜ tiszthelyettes, az ÜH meg tisztes vagy öreg.

1.) Esti program a WC-ben

Ez az eset az első 3. őrös héten esett meg velem. A leszerelő korosztály és az AEGÜH szétosztotta a takarítást – arra gondosan ügyelve, hogy csak a kopaszoknak jusson.
Így megnyertem a BUDIT. Egy rendkívül kedves öreg katona – aki szükség idején az arcszeszt sem vette meg, és a legendásan ostoba volt – felvilágosított a budi takarítás technológiájáról:

– Opti, fogod a kanálgépet, oszt’ levakarod vele a szart meg a vízkövet, az összes kagylóból.

Ennél a pillanatnál az alügyész felháborodott, mondván:

– Ha bejön a laktanyás (ez a laktanya-ügyeletes neve volt, általában kilóstól felfelé, míg a helyettese főtorzzászlóstól lefelé), akkor becsukat, megfenyít…

Egy kicsit elcsodálkoztam a dolgon, de aztán lelkesen nekiláttam. Bekuporodtam a slóziba, és elkezdetem a kanálgép késével kaparni a matériát.

Hát, mit ne mondjak: volt mit…

Elvoltam a munkával; alaposan nekiláttam, közben fel sem tűnt, hogy többször is ellenőrzik az öregek, hogy kummantok-e. Nem kapkodtam, a jó munkához idő kell; gyakorlatilag 1 (azaz egy) darab kagylót tisztítottam takarodóig.

Az AEGÜH közben ott tördelte a kezét, hogy igyekezzek már, meg az már kész, bla-bla.

Nem adtam fel, és nem voltam hajlandó kimenni a budiból. Közöltem vele, hogy amíg kész nincs, nem megyek sehova, nem érdekel a takarodó.

Ekkor leszóltak a felső barakkból (közelebb volt a laktanyapéká boxához), hogy lökni megy a laktanyás. (lökni = ellenőrizni)

Nos itt többen idegesek lettek, és egyre hangosabban követelték a buditakarítás befejezését. Én nem izgultam; a parancs az parancs, majd még azt mondják, hogy nem végeztem el a feladatot, és tovább akartam takarítani…

Aztán győzött az erőszak: kivágtak a budiból, azzal, hogy ez tök hülye, takarodj a körletedbe. Még éppen időben, a laktanyás érkezése előtt.

Itt jegyezném meg, hogy WC-t a 3.őr körleteiben parancsra soha többet nem kellett takarítanom.

2.)    Egy másik WC-történet

Jó szerencsém – meg a vezénylés – bevitt az ezredkonyhára, vagyis konyhabugira. Ez igen hosszadalmas elfoglaltságot jelentett, és kicsit egyhangút is. Próbáltam a srácokat felvidítani (ezt külön le fogom írni), aminek „jutalmaként” megnyertem a szakácsok budijának takarítását. Egy gumi szakács „felkért” egy kis közmunkára:

– Hé Opti, gyere csak! Itt ez a budi, meg itt van egy zsugor hypo. Takarítsd ki a budit, aztán mossál fel egy kis hypóval, hogy kellemes hypószag legyen. Ott egy zsugor belőle, abból vegyél. Majd jövök, leellenőrizlek, és addig csinálod, amíg jó nem lesz!

Na, megint kaptam egy kis lehetőséget a karrierépítésre…

A WC nem volt nagy: két kagyló, két piszoár, egy kézmosó, meg egy apró ablak, padlóösszefolyó nélkül. Gyorsan felsepertem, majd a zsugor hypót (talán 10 darab?) szétlocsoltam, ablak-ajtó bezár, csüccs kint a folyosón a földre, pihenni.
Eltelt vagy 30-40 perc, a küszöb szintjénél alig alacsonyabban állt az anyag a helységben. Igen-igen kellemes illat volt; már annak, aki szereti…

Jött a szakács: Na mi van Opti, készen van? Remélem jó lett, mert ha nem…

Benyitott, belépett, bezártam. Majd vártam.

Aztán szipogva fordult ki, vörös szemekkel.

– Te állat mit csináltál, meg lehet odabent dögleni. Mennyi hypót locsoltál szét?

– Hát, hogyhogy mennyit? Mindet…

Döbbent csend.

– Normális vagy? Mindet?!

– Hát azt mondtad, hogy kellemes hypószag legyen…

Szó nélkül otthagyott, utána messziről került a későbbi konyhabugik alkalmával.

28 hozzászólás

 1. Wendiii — 2011-09-16 09:41 

Jót derültem, köszönöm. :)

 2. Krux — 2011-09-16 09:42 

A hülye parancsok későbbi előfordulását minimalizálni lehetett azzal, ha az ember 1000%-on igyekezett teljesíteni azokat. Az alapkiképzésünk során fordult elő, hogy az érdi gyakorló téren, egy átszívatott, átkúszatott nap után már készültünk vissza a laktanyába, alakzatban állt a század, amikor az egyik társunk valami apró fegyelmezetlenség miatt arra kapott parancsot, hogy teljes menetfelszerelésben, futásban közelítse meg a látóhatár szélén álló fát. A srác elkezdett futni. Még bőven hallhatta, amikor ordítozva vissza akarták fordítani, de mivel civilben NB I-es röpladás volt, úgy döntött, hogy inkább fut egyet, őt ilyennel nem lehet szívatni. A bennünket szállító csepszonok motorjai már kezdtek éledezni, közeledett az indulás ideje, de a srác még egyre távolodott. Nosza, utána zavarták Pali barátomat. Ő meg civilben testnevelő tanár volt, ő is szeretett futni, hát futott egy egészségeset. Már két fő hiányzott a századból… Ez is öngól volt!

 3. Adani — 2011-09-16 10:38 

A Hypo-s nagyon ott van. Mintha lett volna már itt egy másik történet ott meg a lefolyócsövekbe locsolt sok hypo-t merthát a parancs az parancs és már azt is kezdte marni.

 4. szögyi — 2011-09-16 11:30 

A parancs akkurátus végrehajtásával őrületbe lehetett kergetni néhány ürgét. Mikor Nyíregyre kerültem, bekóstoltak, hogy vakarjam csak fel a klubhelyiség linóleumjáról a surranók által odakozmált csíkokat. Parancs, értettem, aztán eltököltem egy fél négyzetméteres darabbal híradóig, utána meg amikor filmet akart nézni a bagázs, nem lehetett leoltani a lámpát, mert én még „csináltam”. A végén testületileg felpofozták az AEGÜ-t (öreg létére).

 5. Rókakígyó — 2011-09-16 15:29 

Azt már kb 5x meséltem el, amikor őrségben nem hallottam másodjára sem a felvezető szavait, s tettem a dolgomat, ami be nem azonosításra vonatkozik az őrkatona részéről. Többet nem jöttek ki illetve értesítettek, ha rajtuk kívül álló okok miatt mégis jönni kellett.

 6. Bigjoe(HUN) — 2011-09-16 17:09 

@Rókakígyó:
Nekem egy nyúlismerősöm, őrszoliban – amikor is egy ostoba ht. egyedül ment lökni, az illető, minden kopasszal eljátszotta a jó szándékú beszélgetős ht-t, aztán felnyomta azokat akik beszédbe elegyedtek vele – tehát az őr, gyorsan mondta az őr által észleléskor szokásos mondókát, és nem várt választ.(előre mesélték neki a ht. trükkjeiről, fel volt készítve)
Mire a ht. felfogta a mondóka értelmét, már lőtt is. 2x (ebben az időben még nem volt vakzizi az őröknél)
A második elvitte a sapkáját, meg a jókedvét.
Hasra vágta magát, bele a dzsindzsába.

A srác tbk-n hívta az őrszobát – fegyverhasználat-és közölte, hogy lassan gyertek, mert eldőlt a ht. -egy jelzős szerkezetet használt-
(nem tudta, hogy mitől került a földre ht)
Persze rohant az őrpk, EU csomagot is vitt+ váltást.

Amikor oda értek a ht. remegett,de a katonák láttán felbátorodott és habzószájjal üvöltve le akarta lőni a cimborát. Az őrpk. közölte vele, hogy jobb ha hallgat, mert az őr jogosan járt el. A ht-t előállították – gyakorlatilag bekísérték az őrszobára, majd az ÜTI elküldte az édes….

A srác – későbbi mentorom – leváltásra került, a szd. parancsnoka azt mondta neki:
– Helyesen járt el, de legközelebb ne hadarjon, és ha lehet ne lőjön egyből.

 7. Bigjoe(HUN) — 2011-09-16 17:11 

Ja, a lövés a sapkarózsát érte.
Hiába, az újonc az újonc….

 8. Jani22 — 2011-09-16 23:33 

Az öngólos futtatás résznél, majdnem leestem a röhögéstől a székről.

A hadseregnél, akárhány budival találkoztam, mind tiszta volt, esetleg 1-2 barna csík volt frissen, párhuzamosan, de csiszolták naponta. Tehát, hogy be kellett vetni a kanálgépet az elszomorít. Milyen hadiállapotok uralkodtak ott?
Én is megjártam a hadak útját, tisztítottam rendesen a budit, kb. 1 m magasságig.

De, ki figyelt az öblítő tartály lehúzó drótjára/zsinórjára, amely lefelé egyre barnult! :-D

Aztán az MN 4105-nél konyhaügyeletesként tisztításilag én is rúgtam 1 öngólt magamnak, talán meg kéne írnom, meg a Kozák lovasokat.

Ez utóbbit túlbonyolítva már megírtam, de ebben az esetben a laktanya legénysége saját magának rúgott 1 öngólt.
:-DDDD

 9. Hajrá777 — 2011-09-17 08:42 

A budis leiras ugyan nem emliti a helyszint de szilveszteri sultmalac legyek almaval a szamban ha nem Ady-Liget a tortenet helyszine.

:-)))

Az ottani konhamunkaval kapcsolatban ( mi felenk Dokkmunkasnak hivtak akit szerencseje vagy szerencsetlensege a konyhara vetett ) emlekszem az alabbi sztorira.

Mint friss ujjoncok a Kacksonon ( kikepzo zaszloalj ) sikerult megnyernunk egy 24 oras szolit a konyhan. Friss ropogos ujjoncok voltunk esku utan igy a konyhaugyeletes kotelessegenek erezte hogy az orrunkat a tarkonkig a szarba nyomja. Volt pl egy boszme nagy kad amit korbe ulve kelett a burgonyakoptatobol felig megpucolt majd kessel a tisztitasi fazist befeleyezve megtolteni a kovetkezo 24 orara elegendo krumplival. ( masoknak burgonya, izles szerint )

A dologba ket „csavaras” kerult draga konya ugyeletesunk altal, az egyik hogy kikototte hogy addig nem mehgetunk aludni ( 10.30 tol masnap 10.30 tartott a 24 oras szoli, tehat volt benne egy ejszaka is amit emberi szamitas szerint az agyban tolthettunk )ameddig nincs keszen a kiszabott krumpli ( egy rahedli zsak krumpli cca 2500 fonek ) ugy hogy egy szem fekete kis foltocska sincs rajta. ( Viz lever 1 ) A masodik „csavar” az volt hogy eme nemes munkahoz a kanalgep folotteb eles es hegyes kese allt csak rendelkezesunkre draga jo szeretett konyha fofofo ugyeletesunknek hala.

No de kerem ! A fentebb emlitett szeretett ugyeletesunk aki mint kiderult a katonasag ( HATARORSEG ) elott soha meg csak konyha kozeleben sem volt nem szamolt azzal hogy a kopasz ruszuk kozzul esetleg valaki mar szagolt burgonya kemenyitot a bevonulas elott.

Tortent ugyanis hogy mar a feher feketemosogatosok is elkeszultek a meloval ( booooven vacsi utan ) mikor mi meg mindig csak a kiszabat cca harmadaval felevel keszultunk el ugy hogy az ugyeletes ellenorzesei folytan allandoan ujra es ujra kelett kezdenunk azt a rohadt krumplipucolast. . A zsakok fele meg csak be sem lett huzva a folyosorol a pucolo ( akarom mondani zoldseg elokeszito helysegbe ) nem hogy a burgonyakoptao latta volna oket. Szoval a helyzet egyszerre volt komoly es remenytelen. Magam is a nagy kubli szelen ultem egy stokin es bar volt egy dugi zsebkesem de nagyon tele volt mind ket kasztrom ( a surrano neve a hatarorsegnel ) . Az egyik srac aki addig a karrierjet a nem tul nepszeru fekete mosogatoba mar aznapra mar befelyezte lepett be es kerdezte hogy mit pocsolunk mar ennyi ideje ezzel a krumplival. A sztroit roviden vazolva mutattuk neki az eredmenyt es vazoltuk a sotet jovot hogy sajna az agyikonk ( Mafi ) bizony vetetlen marad ma este.

A srac erre odamenten a burgonyakoptatohoz, majd felallitott minket a pucolokubli mellol es azt mondta :

– Ti ketten csak a zsakokat hordjatok befele es amikor mondom akkor teletoltitek a burgonyakoptatot. Ti ketten meg csak a pucolt burgonyat rakjatok a koptatobol a kadba. Ot percenkent valtas. A tobbiek addig pihennek.

Kerdeztuk tole hogy akkor mi lesz a sok apro barnas rohadasnyopmmal meg a feket izekkel mert azokat ki kell szedni az elhangzott parancs szerint. A valsz az volt hogy azt o megoldja.

A hatralevo zsakokkal ami cca 2500 emberre valo etkezes felennek a burgonyamennyiseget tette ki cca fel ora alatt vegeztek ugy hogy csak egyszer kertek a beintek valtast. ( en is bent voltam es nem volt kemeny a melo ) Vegeztunk is es valoban a burgonyaszemek szepek voltak mentesek barmilyen kritikai alapot jelento elszinezodestol. Mi konyhaban jaratlanok nemertettuk a dolgot a csodat de faradtak es bolddogok voltunk hogy vegeztunk.

Ekkor cca 11-12 fele jart az ido valamivel ejfel elott es a konyah ugyeletes mar reg aladt csak az UH volt ott . Mi jelentettuk hogy a feladattal elkeszultunk , mire o be is jott kivett talalomra harom negy szemet az akkor meg magyarorszaqgon csak bimbodzo „quality controll” jegyeben majd egy „HUUUBAZMEG” kisereteben elrohat az irodajaba. Mint kiderult a konyha ugyeletest hivta aki cca 5 percen belul erkezett meg felig feloltozve , es rohant be a pucolo ( akarom mondani zoldseg elokeszito ) helysege. O is belemarkolt es ellenorizta a kolompert majd orditva kerdezte hogy

” Ki volt az az agyament barom aki a burgonyakoptatot kezelte ? ” De ezt cca olyan 100 db es hanerosseggel voros fejjel magabol kikelve.

A lenyeg a kovetkezo . A cirka oklomnyi vagy ketoklomnyi burgonyakbol a tapasztalt es rutinos kollega ugy csinalt valoban makulatlan burgonya szemeket hogy a burgonyakoptatoban cca dupla annyi ideig voltak a krumpliszemek, melynek kovetkezteben a ketoklomnyi krumplik szerencsesebb darabjai is cca tyuktojas de inkabb ping pong labda mereture koptak el.
A feluletuk makulatlan volt az biztos de cca a vetelezett krumpli 70 % a lement a lefolyon eros ketsegeket ebresztve a konyha ugyeletesben a masnapi ebed mennyisegevel kapcsolatban. Ujra vetelezni nem lehetett es bizony a vetelezett mennyiseggel meg el kelett volna szamolnia koztuk a sajat hulyesegevel miszerint oktatas nelkul engedte hasznalni a gepet ( persze ha tudta volna hogy az oly artatlan kepet vago kollega mar eveket huzott le egy videki szocotthon konyhajan hasonlo gepkkel )

Lenyeg a lenyeg hogy masnap a masodik fogas az elore meghirdetett petrezselymes krumpli helyett krumplisteszta lett de olyan amelyikben a krumplit szinte csak azok kaptak akiknek a nevet kisorsoltak.

Befelyezesul annyit hogy a gyakorlonk persze piszok mocskos volt es a meglepi csak masnap ert minket amikor fel akartuk venni reggel az addigra mar megszaradt gyakorloinkat ugyanis a burgonyakemenyito hatasara szinte kartonpapir kemenysegure kemenyedtek meg a gyakorloin.

Draga jo Ady-Liget ! De regen volt.

 10. Hajrá777 — 2011-09-17 08:45 

Meg annyi hogy a foto keszitoje arulja mar el hogy tevedek e akkor ha azt gondolom hogy a foto a „panelban” lett felveve es ha nem tevedek akkor az elso emeleten a Hirszazadnal ?

Esetleg ha a datum is meglenne a pontos helyszinnel emelettel akkor nagyon halas lennek erte.

Konyen lehet hogy par „bodet” szolgalatot en is lehuztam a kepen szereplo asztalnal.

:-)

 11. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 09:49 

@Hajrá777:
Kedves bajtársam, mikor húztál kasztrót?
A fotó sajnos nem saját termés, az őröket nem szívesen engedtek be más századok körleteibe (illetve minket:))))
A képeket egy honlapról szedtem le.

Amikor az adyn rontottam a levegőt a hírszázad egy barakkban töltötte az idejét. Ekkor már a mi századunk sem a hatásvadászok melletti barakkban volt, hanem feljebb kerültünk, konkrétan a hír barakk mellett.

 12. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 09:57 

@Hajrá777:
A konyhabugi egy rendkívül kedves, szórakoztató művelet volt. Minden percét élveztem, nem unatkoztunk, hanem ment a móka.

Rőzse barátom egyszer kezelte a krumpli pucoló technikát. Hangsúlyozom: Egyszer.

Mivel a komám az egész határőrséget viccnek tekintette- ehhez mérten tevékenykedett- ezért a krumpli pucoló gép kezeléséből soha többet nem kértek. Kifejezetten tiltották (illetve a konyhaügyész megjegyezte magának), hogy a gép közelébe menjen.

A „kakcson” 94.aug.-ban Jackson volt, emlékszem a kiken melletünk képezték a híreseket, póznát állítottak, megmászták. Valami bőrszíjjal, meg mászóvassal szerencsétlenkedtek a földön.
A vassal alig tudtak menni, mászni viszont ügyesebben másztak.
A vicces szakasztársaim rögvest elnevezték őket, a mászás után.
Mivel hír-es voltál – valszeg – ezért a pejoratív megnevezést nem írom le.

 13. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 10:02 

@Jani22:
A budi a 3.őrszd-ban szándékosan lett elcsúfítva. Az öregek ezzel kedveskedtek a „kopasz állatoknak”.
Vagyis direkt nem takarították el a saját ganéjukat.
Minden este rendbe lett rakva a budi, reggelre a borsodi, hajdúsági, pesti bunkók összeganézták.
A század hivatásosai amikor – véletlenül- bementek a rötyibe, rögtön század takarítást rendeltek el.

 14. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 10:11 

A szívatás típusai közül, a fenti esetek csak az első pontot támasszák alá.

A következő két pont (nevelő, öngól) későbbi posztok témája lesz.
A hypos történet valóban öngól – a szakács nézőpontjából, de a bevezetőben említett öngólt, azt magamnak rúgtam.
(de, mekkora gól volt az Istenem….)

A három szívatási esetet egy posztban szerettem volna elétek tárni, de picit hosszú lett, ezért Tiboru szétvágta.
(jó ez így)

 15. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 10:20 

@Hajrá777:

HŐRSOFŐR bajtárs nyomán:
Szünidei nézelődés gyanánt . hataror.5mp.eu/web.php?a=hataror&o=o7aqCYiSAq
A képeik szárm.helye:
adyliget2010.lajapuma.fotoalbum.hu/viewpicture/pictureid/10571899

 16. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 10:23 

xfree.hu/album_show.tvn?aid=116369

 17. Hajrá777 — 2011-09-17 11:05 

Haaat az or zlj nek valoban volt hire. Ha valaki az alapkikepzes utan nem odakerult az mar szerencsesnek erezte magat.

Nekem anno a Hir szd nel volt egy igen esemenydus evem 90-09 tol 91-09 ig. A rendszervaltaskori osszes balhe beutott.

Taxissztrajk TEjsztrajk a decemberi Roman balhe Az iraki haboru kezdete A Jugo polgarhaboru Az oroszorszagi zsidok hazankon keresztuli transzportja izraelbe. Papalatogatas stb stb.

Szep idok voltak. Esemenydusak es meg ertelmuk is volt.

A hatso barakokba mar en is laktam igaz csak az ucso 3 honapot. A megszuntetett epito zaszloalje volt eredetileg.

Hat nekik is volt hiruk de foleg a parancsnokukenek aki egy roma fhgy volt.

Ot lattam par eve mar honvedsegi egyenruhaban a honvedelmi miniszteruiumban.

Azokhoz tartozom akiknek jo emlekek vannak a parancsnokaikrol Mate szds „Jedi” ( Jelinek, Malik stb.

A francba de regen volt. De mint ha tegnap lett volna megis.

 18. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 11:18 

A Máté szds volt a Jedi lovag (mi így hívtuk)?
Vele van egy történetem.
Az én időmben egy rendes fazon volt a Jedi, egy közeli kocsmában találkoztunk. Egy Veres nevezetű tts. üzemeltette egy macával közösen (talán a neje volt).
A könyvünk lejárta előtt kerültünk be a krimóba néhányan. Én nem igen ittam, de a többiek öblögettek rendesen, a krimoban minden ht-t tegeztünk, egyik sem balhézott a dolog miatt.
A JEDI egy nagy szívességet is tett nekünk.
Remélem egy emberről beszélünk.
A Jedirő most írok egy posztot, de mán…

 19. Hajra777 — 2011-09-17 11:28 

Mate szds volt a Hir szazad pk ja. Jelinek fotorzs alias JEDI 9 mint a lovag ) volt az egyik szd pkh.
Malik fotorzs volt a szolg vez. O mindig ugy mutatkozott be az ujaknak hogy :

” Malik vagyok. Mint a szar. Oszlik foszlik malik.”

Szoval te akkor melyik „Jedi” rol beszelsz ?

 20. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 11:50 

Volt egy ht, talán a ftörzs lehetett, nagyon rendes ember.
Talán 160 cm magas, szőkés vagy őszes, és egy a laktanyához közeli kocsmában elérhető volt. Legalább is 1x biztos járt ott, mert én csak 2x voltam abban a krimóban.
NEm tudtam, hogy kit hívnak Jedinek, de a kocsmában volt egy ht. aki éppen befelé tartott a laktanyába, és ŐNKÉT felajánlotta, hogy beviszi a cefrét a saját táskájában, mert Őt nem vizsgálják át.Velünk ellentétben.

Én nem bíztam benne, de Dögész kolléga azt mondta- meg a Veress ht. talán őrmi?-, hogy nyugodtan adjuk oda a páleszt, nem ver át.

És tényleg a Jedi a páleszt bevitte, megvárt a sövénynél és a kezembe nyomta az üveget. Én azt vártam, hogy amig a barakkig érek jönnek a VÁPososk, de semmi nem történ. Még később sem küldte ránk a löketet.
Tényleg JEDI volt….

 21. Hajrá777 — 2011-09-17 11:59 

Igen o lesz az. Jelinek fotorzs. Nem tul magas vekony ember hosszukas arcal es a piat nem vetette meg. Nekem o volt a szakasz pk-m. Este mindig orzo veoskodni jart igy reggel amikor bejott mindig megkerdezte volt e bukas vagy egyebb majd ” csinald ahogy eddig” felszolalassal elment az egyik korletbe aludni. Igy en voltam aki csinaltam a szolgalati vezenyleseket irtam a kedvezmenyes fuzetet de meg eloleptetesre is javalatot kelett tennem.

Rendes volt. Soha semmi bajom nem volt vele. Sosem buktunk meg es voltak jo kalandok. Foleg mikor loveszetre mentunk „ki” es lehetett egy kicsit kanyarogni erre arra.
:-)

Mikor leszereltem meg elintezte hogy szakszibol megnyomjanak orminek. Micsoda karrier.

Kesobb beszeltem vele es meselt erdekes dolgokat a jugo hatarrol ahova kesobb kuldtek le. Pl hogy a jugo balhe idejen mikor a tuloldalt kemenyen ment a harc akkor arra lettek figyelmesek hogy a tuloldalon magyar katonak harcolnak szazad szinten a szerbekkel. Jelentettek is sot jelentest is irtak rola de aztan a jelentes meg eltunt neki meg mondtak hogy ne legyen annyira eles a szeme.

Mint kiderult nem magyar katonak voltak csak par szemely a draga jo politikusink es kornyekerol sok mindent eladtak a horvatoknak. Pl a raktaron levo hatorsegi terepszinu egyenruhakat. Igy a szerbek sosem tudtak kivel allnak szemben. Nekik extra streszt nekunk meg orokos felelmet jelentett hogy segbedurrantanak a szerbek.

Szoval meslt dolgokat.

Jo srac volt nem tudom mi van vele azota.

 22. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 12:14 

@Hajrá777:
Akkor meg van, élt mint hal a vízben.
Jó híre volt, még nálunk is.
A laktanya közei kocsmára emlékszel?
Veress őrmi? A pultos hölgyet „patronálta”.
Gyalog át lehetett sétálni a laktanyából.
A (belső)VÁP is meglátogatta a helységet.

 23. Hajrá777 — 2011-09-17 12:27 

Sosem voltam a kricsmiben. El voltam foglalva rendesen a szakasszal ( volt amikor 60 felett volt a szakaszletszam) mindig volt egy rahedli ember akinek problemaja volt. Szult a tehen terhes a macska elloptak a termeset, vagy akarmi plusz a hetkoznapi dolgok. En csinaltam Jedi munkajat ami faraszto volt mert reggelente a hirmuhelyben nekem volt egy extra muszakom de cserebe ahogy irtam en mondtam meg ki megy haza ( ez kelett mert ezzel lehetett motivalni a csapatot ) .

Mate szazados a szd pk is egy nagy arc volt. Alapbol nekunk 50 % volt a kedvezmenyunk de valahogy mindig tobb konyvet sikerult megiratni. Ez annak volt koszonheto hogy mi sosem buktunk meg. Ha valaki reszegeskedett azt eldugtuk ha kesesben volt becsempesztuk stb. Szoval miattunk sosem kelett lemennie a hadmuveletre. Ezt ugy halalta meg hogy alapvetoen mindig kerdes nelkul irta ala a kedvezmenyfuzetet amiben azok neve volt akik hetvegere hazamehettek pedig a letszam abban igen csak tul mutatott az 50 % on.

Hogy mennyire arra itt egy pelda.

A szazad irnokkal mint a szazad „elitjehez” kozosen tartozoak jo kapcsolatom volt. Persze o is mindig hazament hetvegenken ha nem volt HKSZ. Egyszer valamit csinalt vagy nem csinalt de a lenyeg hogy en penteken mentem o viszont maradt. Hetfon reggel meg mielott a ht-k beertek volna osszefutottam vele a folyoson. A srac ki volt fordulva magabol es azt ismetelgette ” Bazd bazd meg ilyen NINCS. ILYEN NINCS ! Kerdeztem druszam mi a problema ? Tudod itt kelett bent rohadnom egesz hetvegen es ez alatt az ido alatt osszesen hegy emberedet lattam a szakaszbol. Bazd meg mennyi a ti kedvezmenyetek ?

Mire a hatam mogul megszolalt az akkor beerkezo Mate. IRNOK Valami gondja problemaja van a parancsaimmal ? Mert ha nincs akkor hagyja a tizedest beken csinalni a maga dolgat.

Mondom jo idok voltak sok sztorival.

Nem emlekszel a roma fohadnagy nevere ?

 24. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 13:49 

@Hajrá777:
A saját századaunk ht-i megvannak, a Jacksonról a nevek nincsenek meg, csak arcok.
Szerintem láttam a roma fhdgy. párszor, de nem emlékszem rá.
Nálam az emlékezés úgy működik, hogy valamivel kapcsolatban egyszer csak beugrik egy nagyobb emlék.
Na, most eszembe jutott a leszerelés előtti napon focizás közben felrúgtam a labdát a HÍR barakk tetejére.
Felmásztam rá és nagyon érdekes dolgokat találtam.
Levittem a tárgyakat, majd néhány életveszélyes fenyegetés után (a srácok közrefogtak, és közölték, ha élve le akarok szerelni, akkor most bemegyek a századpk-hoz és amit találtam átadom, különben megvernek/szétkapnak, ilyet eddig nem mondtak, szóval elég nyomos érv volt)
Ezt is posztosítom este.

 25. Hajrá777 — 2011-09-17 15:58 

Mit talaltal amugy ?

Persze csak ha nem hadititok :-)

 26. Hajrá777 — 2011-09-17 16:10 

Ez a leszereles elotti foci ott a focipalyan valami tradicio lehetett, vagy inkabb „kenyszerpalya”.

Ugye leszereles elott cca egy hettel elvettek tolunk minden egyenruhat es csak a sportruhankban lehettunk. Mit tegyen az ember , ki megy focizni. A harmadik napon mikor eppen horizontalis futballgyakorlatokat gyakoroltunk ( fekudtunk a fuben es gondolkodtunk az elmult egy even meg hogy mi lesz majd „kint” ) szoval ekkor rohan felenk az egyik szakszi hogy a szd pkh keres minket.

Bementunk az irodaba es kiderult hogy az oroszoknal valami balhe van ezert megerositest kelett kuldeni a kulkepovisletek meg a szokott BM helyekhez igy kene neki ember a laktanyaban szoliba. Mit mondjak ? Jutott eszembe szamtalan szebbnel szebb gondolat…… de vegul kozoltuk hogy semmink nincs a kek mackonkon meg a rovidgatyankon kivul.

Ennyibe is maradtunk, mentunk vissza focizni.

 27. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 20:27 

@Hajrá777:
Nem hadititok, de ha most leírom, egy jó poszttól megfosztom az embereket.
Most csak annyit árulok el, hogy egy veszélyes valamit.
Viszont,ha neked befejeztem az írást már írom is a posztot Tiborunak. A Jedit későbbre hagyom, ez ütősebb/ mókásabb eset volt.

 28. Bigjoe(HUN) — 2011-09-17 20:37 

@Hajrá777:
Mi nem csak az európai focit üztűk, hanem próbálkoztunk az amerikai focival is.
Nekem volt, labdám bevittem.
Lementünk a füves pályára, elmagyaráztam a szabályokat (nagyjából) aztán adjad neki.
Addig bírta megjegyezni a többség, hogy fel lehet borítani azt akinél a labda van.
Én opti nélkül vágtam bele a játékba, és jól tettem. Ment a durvulás.
A századosunk véletlenül arra kolbászolt, meglátta.
Azon nyomban parancsba adta: Foci állj!Sorakozó!Emberek, ha maguk feltrancsírozzák egymást, holnap kit küldök szolgálatba?
A zsávolyt tépik egymáson, amikor nincs másik gyakorolójuk, miben mennek reggel szolgálatba, ha szét szakad az egyenruhájuk….
A tojást elvette, és közölte, hogy leszerelésig az irodájában lesz.
A további sport tevékenységhez a kék MACIT ajánlotta. És külön nekem, hogy több hülyeségemmel nem akar találkozni.

Hetekkel később kilopták (a Brigantik) a lasztimat az irodájából, persze akkor nem volt bent. Így a meccset befejeztük.
Mivel az enyém volt nem engedtem visszarakni a szds irodájába, a következő eltávon elvittem haza.
Érdekes, nem kereste.
Na írom a posztot: ÁVE 777

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.