010. – Duguláselhárítás 1.0


A katonák minden problémára megtalálják a megoldást. Ezt az axiómát molnibalage mai története is alátámasztja (noha axiómaként – ugye? – erre nem is lenne szükség).

Az itt rögzített technikát NE próbáld ki otthon! Vagy ha mégis ezt teszed, készíts fotókat és dobj nekünk egy képes posztot róla!

Történt a Magyar Honvédség egyik objektumában, egyszer, nem olyan régen… már a sorkatonaság ideje után, szóval mostanában. Egy hadgyakorlat során katonáink egészségügyi viszonyait egy mobil vécé volt hivatott biztosítani. Ez a mindenki által ismert Toi-Toi nagyobb, "négyhengeres" változata, amely egy Ural utánfutójaként közlekedik a hegyen-völgyön kalandozó honvédek után, s bárhol leparkolhat, ahol nagyobb táborozás kezdődik. A négy fülkében "leadott" termékek egy közös csövön át távoztak egy ülepítőtartályba, ahol aztán megfelelő biológiai kezeléssel semlegesítették.

Lám, már a latrina sem a régi.

Történt azonban, hogy a fő-fő harcálláspontot kiszolgáló eszközben a cső alaposan eldugult. A kezelőszemélyzet tanácstalanul vakarta a fejét, erről ugyanis nem rendelkezett a szolgálati szabályzat. Csőgörény nincs, a csövet nem lehet szétszedni, el meg nem vihetik javításra, hiszen mégse szarhat a bokorba a vezérkar. Az egyik harcosnak azonban mentő ötlete támadt.

A D-20-as tarackokhoz tartozik egy sűrített levegős palack, amelyekből egy csomó hevert szanaszét, újratöltésre várva. Ezekben még mindig legalább 100 bar nyomás volt, ami az ágyú működtetéséhez már kevés, de a slozit kipucolni biztosan elég lesz! Hoztak hát gyorsan egy ilyen palackot, rádugták a budikocsi csövére, és megnyomták a gombot…

BUMM!

A csőben rekedt végtermékek olyan erővel fröccsentek fel a négy budiban, hogy megemelték a kocsi tetejét. Élmény lehetett utána takarítani. S ez még hagyján, de droidunk elfelejtett meggyőződni arról, hogy van-e valaki a budin. Sajnos volt…

A budin ülő szerencsétlen katonát a légnyomás egyszerűen felemelte és elhajította, miközben alulról nagy nyomással préselődött a seggére és az inge alá a feltörő matéria. Nem csak a budit, de a helyzethez illően veszettül káromkodó srácot is jó darabig mosogatták slaggal, mire újra emberi formája lett mindkettőnek. Arról nem szól a történet, mit kapott ötletéért a zseniális feltaláló, de hogy nem köszönték meg neki, az biztos! 

4 hozzászólás

 1. proletair — 2009-05-26 10:20 

:)
Végül is az akadályt sikeresen elhárította:)

 2. Acmee — 2009-05-26 10:27 

baaazeg :D főnökökkel együtt röhögünk :D

 3. jacint70 — 2009-05-29 20:18 

Egy percig folyamatos harsány röhögés…

 4. Eugenie Danglars — 2013-04-24 13:36 

Mikor a palackos részhez értem, már sejtettem a végkifejletet. XD

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.