008. – A görög testépítő

Molnibalage törzsolvasónk egy NATO-szövetséges hadsereg őrkatonájának esetét meséli el, aki egészen biztosan nem fog feltűnni a Bíbor Szív kitüntetés viselőinek névsorában, s arra is mérget vehetünk, hogy a Balkán-félsziget IQ-bajnokságán sem fog elérni pontot érő helyezést, ugyanakkor ismételten bebizonyosodik a mindenkori fegyveres erők egyik alaptézise, mely szerint nincs veszélyesebb az unatkozó katonánál.

Történt egyszer, hogy négy amerikai F-16-os vadászgép a Közel-Keletre tartott, és útközben leszálltak egy görög repülõtéren, üzemanyagot vételezni. Mivel csak másnap reggel kellett továbbindulniuk, a pilótákat elszállásolták, a gépekhez pedig õrséget állítottak, mégpedig egy görög sorkatonát.

Telt-múlt az éjszaka, a katona unatkozott. Erõs gyerek volt, szeretett tornázni, így nekiállt keresni a gépen valami kiálló részt, amin húzódzkodhat. Talált is: a gépek orrából egy épp megfelelõ vastagságú rúd meredezett. Azt persze nem tudta, hogy az micsoda: ez az eszköz az úgynevezett Pitot-csõ, ami a rajta keresztülfutó légáramlat sebességének alapján méri a repülõgép sebességét. Jól megmarkolta, nekifeszült, és sikeresen le is húzta, mert a Pitot-csöveket nem arra tervezik, hogy egy baromállat próbálgassa rajtuk az izmait. Ott állt a hülye droidja, nézett bután az elgörbült "rúdra", és mivel nem tudott jobbat kitalálni, szólt az õrparancsnoknak, hogy hát izé, a repülõgép elromlott. Az õrpók kijött, megnézte a mûvet, majd gratulált neki, és megmondta, hogy ezért körülbelül tízezer dollár lesz a HTK, azaz a hiánytérítési kötelezettség.

A derék katona, akinek a fejében is izom volt, elõször megrettent, ám hirtelen rájött a megoldásra. Nem fognak ezek megtudni semmit – gondolta –, reggelre mindent helyretesz! Munkához is látott, és pár perc múlva elégedetten szemlélte az eredményt…

Nem úgy az amerikai pilóták, akik reggel rémülten tapasztalták, hogy mi történt a gépeikkel. Elõszedték ízibe az õrgyereket, ugyan, mesélje már el, mi a fenét mûvelt! Az meg csak hebegett-habogott, majd kibökte, hogy azt hitte, hogy ha mind a négy gép egyforma, akkor majd nem veszik észre a hibát. Így hát lehajlította a másik három gép Pitot-csövét is…

10 hozzászólás

 1. kvarcman — 2009-05-22 10:45 

Minden nap, pontban 0800-kor egy új post :) Ez igaz a 7végékre is?

 2. tiboru — 2009-05-22 11:06 

@kvarcman:

:-)

Nem, a törvényes pihenőnapok a milstoryt is megilletik :-)

 3. neménvagyok — 2009-05-23 11:02 

Na neeeeee !!!

 4. Sunsetjoy — 2009-05-23 16:16 

Egy aprócska probléma. Ha olvasta valaki a lemilblog bizonyos bejegyzésének kommentjeit, talán mind ismerős. De gondolom belendülünk, és akkor azoknak még jobb lesz, akik a fentebb említett kategóriába tartoznak.

 5. Sunsetjoy — 2009-05-23 16:17 

@Sunsetjoy: bár a képek olvasmányosabbá teszik a történeteket, ez kétségtelen :)

 6. molnibalage — 2009-05-23 18:36 

@Sunsetjoy: Igen. Én el sem küldtem pluszban, de örülök, hogy betették. :)

 7. tiboru — 2009-05-24 17:27 

@Sunsetjoy:
@molnibalage:

Jól látjátok; felváltva teszek fel újakat és olyanokat, amelyek a lemilen kommentként már szerepeltek – így olyanok is olvashatják a régieket, akik akkor és ott nem tették.

 8. Zig Zag — 2009-05-24 18:05 

Kis szakmai izélgetés: a Venturi cső az az olyan kütyü, ami a rajta áthaladó levegő áramlásából szolgáltat mérésre alkalmas dolgokat. A Pitot-cső dinamikus és statikus légnyomást mér és nem fúj át rajta semmiféle szellő. :)

A történet pedig kitűnő. Jó nagy az Isten állatkertje.

 9. Matiz — 2009-06-10 11:22 

Kecskeméten a kiállított gépekre elvileg mi vigyáztunk. Az egyik árvízkor bevezényeltek minden épkézláb katonát a laktanyába, mindenhonnan oda hordták össze őket. Már az első napon az volt a bajnokok programja, hogy a MiG21 F-ek pitot csövén lógva fotózkodjanak….

 10. molnibalage — 2009-06-10 22:47 

@Matiz: Lám, a jelenség nem egyedi. :)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.