093. – A dezoxiribonukleinsav

Hogy egy közkeletű, abszolút életszerű, a politika és az újságírás által roppant kedvelt fordulattal kezdjem: tegnap reggel a postaládámban egy feladó nélküli borítékot találtam, benne az itt alant olvasható, aláírást nem tartalmazó történettel. Mivel bélyeg nem volt rajta, nem tudom, melyik országban adták fel, s a technikusok sem ujjnyomot, sem DNS-maradványokat nem találtak. A sztori azonban a szerkesztőség részéről egyhangúlag érdekesnek találtatott, ezért most elétek tárjuk még akkor is, ha csak rendőri legenda.

Réges-régen történt, egy kiemelten kezelt, súlyos, életellenes bűncselekmény nyomozása során, egy képzeletbeli ország virtuális bűnügyi szolgálatának csúcsszervénél. A rendőrök látókörébe került több (egyazon bűnözői körhöz tartozó) potenciális elkövető, akiknek nem volt ugyan alibijük a tett elkövetésének időpontjára, de a bizonyítékok még nem voltak elegendőek ahhoz, hogy – büntetőeljárás keretein belül – akár csak egyiküket is berántsák és kihallgassák. Arról nem is beszélve, hogy ha rossz ütemérzékkel történik a nem megfelelő ember előállítása, a többiek esetleg szagot fognak és huss, már bottal is lehet ütni a nyomukat, az esetleges további bizonyítékok megsemmisítésének valószínűségéről meg a kintmaradók összebeszéléséről nem is szólva.

A szóbanforgó emberölések helyszínét nem nevezném nyomgazdagnak, de egy-két apróságot azért az ottani CSI-osoknak sikerült rögzíteniük, többek között egy fali felkenődést, amiből aztán (nem kevés erőfeszítéssel; hangsúlyozom: jó régen volt) sikerült DNS-t elkülöníteni. Biztosan mindenki tudja, de azért egy mondatban elmondom, hogy ez még az ujjnyomnál vagy az írisznél is precízebben azonosít egy embert, de kizárólag összehasonlítással működik. Magyarán: össze kell gyűjteni a szóba jöhető elkövetőket, DNS-t kell szerezni tőlük (büntetőeljárás keretein belül ennek tűrésére is kényszeríthetők), majd összehasonlítani a mintával, és innen már gyerekjáték megmondani, hogy ki járt a helyszínen (az, hogy ki ölt, már más tészta persze).

Nos, a nyomozók és a figyelők éjjel-nappal a célszemélyek nyomában voltak, különös tekintettel az egyikre, akinek előéletébe, habitusába és priuszába lazán belefért volna az adott ölés. Óvatosnak kellett lenniük, nehogy elriasszák, ugyanakkor a felülről rájuk nehezedő nyomás embertelen volt: az adott (hangsúlyozom: képzeletbeli) rendőrségi vezetés naponta kétszer kért részletes jelentést (mintha mondjuk délelőtt tíz és délután kettő között olyan kurvasok új fejleményről be lehetne számolni, de ők is pánikban voltak, mert őket meg az adott, nagyon-nagyon távoli ország idióta politikusai cseszegették, legalább ilyen intenzitással).

A megfigyelés célja komplex (ezt mindenki tudja, aki akár csak egyetlen, legalább középkategóriás krimit is olvasott vagy látott): feltérképezni a célszemély mozgását, ismerőseit, kapcsolatait, törzshelyeit, esetleg bűncselekmények tárgyi bizonyítékaira bukkanni, megelőzni vagy megakadályozni további balhék elkövetését, speciális engedély birtokában ezeket esetleg végignézni és dokumentálni a későbbi felelősségrevonás érdekében (persze nem ölésről vagy rablásról beszélek ilyenkor, hanem mondjuk egy betörésről vagy autólopásról), satöbbi.

Az adott főgenyó figyelése során azonban a feladat kiegészült egy (akkor még) nem túlságosan megszokottal: DNS-mintát kellett szerezni a faszitól.

Ez csak látszólag egyszerű (ráérősöknek és kételkedőknek ajánlom, hogy egyszer viccből próbálják ki egy ismeretlenen), főleg egy minden hájjal megkent csávónál, aki azért sejtett valamit, mert roppant rutinosan mozgott, az utcán nem nyúlt hozzá semmihez, a presszóból még azt a poharat is magával vitte, amiből ivott. Lakásában őrzésre idomított kutyákat tartott, autót nem vezetett, kesztyű mindig volt nála, szóval a feladvány adott volt.

A megfigyelés harmadik napján egyszer csak látják a zsaruk, hogy a célos kölcsönkér egy kocsit az egyik cimborájától, majd elindul A városból kifelé, majd B város felé veszi az irányt, az egyik egyszámjegyű főúton. A rendőrök utána, ahogy illik, több, egymást váltó, természetesen civilnek tűnő autóval és egymással folyamatos rádiókapcsolatban.

Jó fél óra elteltével jelzi az első figyelőkocsi, hogy a pasi leállt az út szélén és éppen egy kurvával tárgyal, vélhetően az ár és a szolgáltatás minőségének dialektikus összefüggéseiről.

Igen, abban az idegen országban olyan az erkölcsi fertő, hogy egyes utak mellett prostituáltak árulják bájaikat a közlekedőknek, a szervezett bűnözés abszolút tárgyiasult megjelenési formájaként, de az ottani jogszabályok (és a jogalkalmazói akarat) furcsasága miatt ez a jelenség háborítatlanul folytatódik évtizedek óta.

De ez legyen az ő gondjuk.

Mindannyian megálltak, lehúzódtak az útról és vártak; az első kocsiból egy gyalogos kipattant és távcsővel felszerelkezve előrekúszott az aljnövényzetben – biztosan a szakma iránti elkötelezettség miatt, de előzőleg hárman is összevesztek, hogy melyikük legyen a jelző.

A célszemély nem volt az a kifejezetten pepecselő, szöszmötölő, időhúzó típus: miután megállapodtak az árról, átnyújtotta a pénz, letolta a nadrágját, felhúzott egy óvszert, a prosti térdre ereszkedett és (a későbbi jelentésben foglaltak szerint) cirka húsz másodperc alatt a dolgok végére is jártak; a jelző-figyelő a mikrofonjába suttogva élő közvetítést adott a légyottról, amit a teljes állomány (úgy hat kocsi mintegy tizenöt személlyel) lélegzetvisszafojtva hallgatott a rádiókon.

Ezt követően a fickó lekapta az óvszert, íves mozdulattal behajította az egyik közeli bokor aljába, egy papírzsebkendővel megtörölte a hímtagját, felhúzta a nadrágot, beült a kocsiba és folytatta útját.

A rendőrök parancsnoka agyába pedig ekkor egy teljesen kézenfekvő (ugyanakkor zseniális) ötlet villant. Gázt adott, majd csikorgó kerekekkel kilőtt; az esemény helyszínétől őt elválasztó kábé négyszáz métert maximum tíz másodperc alatt megtéve satufékkel érkezett a rágógumiját éppen kicsomagoló kurva mellé, akire ráordított:

– Hova dobta az óvszert?

A prosti se köpni, se nyelni nem tudott (legalábbis abban a percben nem); csak állt és megkövülten, ostobán bámult a szemmel láthatóan zaklatott illetőre. Megérkezett azonban az a rendőr is, aki távcsövön figyelte a mutatványt, s aki rámutatott az érintett bokorra.

Szerencsére ott csak egyetlen óvszer hevert, ezért nem volt nehéz dolguk: előkaptak egy zacskót, majd egy faággal (mert annak az országnak a rendőrei néha megmagyarázhatatlanul finnyásak tudnak ám lenni) belepiszkálták a mintegy másfél-két köbcenti anyagot tartalmazó kotont. Diadalmasan még odavetették a továbbra is bénultan, némán álldogáló ribancnak, hogy „Köszi, ennyi volt, további jó munkát!”, visszaültek a kocsikba és elszáguldottak.

Ennyi a történet; az adott főút mellett talán azóta is ott áll dermedten egy (lassan a szakmából kiöregedő) prostituált, és azon filózik, hogy micsoda perverz állatok vannak abban a távoli, ugyanakkor nemlétező országban…

Utóirat: az ily módon begyűjtött DNS végül nem egyezett a bűncselekmény helyszínén rögzítettel, de ez semmit sem von le a bűnüldözés semmi mással össze nem hasonlítható szépségeiből és izgalmaiból, még akkor sem, ha a fenti történet biztosan kitalált és legendaként szállong a Föld zsarui között.

42 hozzászólás

 1. ZöPö_ — 2009-11-06 08:17 

Ne gúnyolódjunk, kérem, a nehéz altesti munkát végzőkön! :-)))

 2. Sárkányböffentő — 2009-11-06 09:01 

Ebben mi a katonasztori?

 3. tiboru — 2009-11-06 09:06 

@Véres Szuka:

Részlet a fél évvel ezelőtti nyitóposztból:

“Jöhetnek idegen államok hadseregeiben összeszedett sztorik is, és idevárjuk az egyenruhás testületek valamennyi ágának képviselőit, hiszen történeteik nekik is biztosan vannak: katonák, (egykori) határőrök, rendőrök, fináncok, tűzoltók, polgári védelmisek, titkosszolgák, büntetésvégrehajtásiak…”

 4. thinker_ — 2009-11-06 09:15 

ismét egy jó írás! :)
viszont nekem úgy rémlik, hogy csak nyárra volt ígérve ez a kétnaponkénti frissítés. most meg már november van… naponta kérünk újat! :))

 5. tiboru — 2009-11-06 09:17 

@thinker_:

Sajnos az időmbe nem fér bele több :-(

A napi egy poszttal túlvállaltam magam, ezt a heti hármat még tartani tudom.

Elnézést…

 6. Sárkányböffentő — 2009-11-06 12:44 

@tiboru: Bocsánat!
Régen olvastam már a nyitó posztot.

 7. tiboru — 2009-11-06 12:50 

@Véres Szuka:

Semmi probléma! A rendőr- és más sztorikkal szerintem egy kicsit változatosabbá is tehető a blog.

 8. kvarcman — 2009-11-06 13:25 

nagyon jó a sztori, nagyon jók a képek! Ez a képzeletbeli ország nekem valamiért nagyon nagyon ismerős… :DDD de a hiba nyilván az én készülékemben van :)

 9. tiboru — 2009-11-06 13:39 

@kvarcman:

Az nem lehet, hogy láttál róla egy rövidfilmet a National Geographicon?

:-)

 10. kvarcman — 2009-11-06 13:45 

Ehhh hát persze!!! Most, hogy mondtad egyből beugrott! Hát persze hogy a NatGeo! ;)

 11. Rókakígyó — 2009-11-06 14:02 

hát…. öööööö…. végülis jó sztori.

 12. thinker_ — 2009-11-06 15:30 

@tiboru:

semmi gáz, csak gondoltam megkérdezem.
további sok sikert a bloghoz, olvasom ezután is rendszeresen.

 13. 68nyara — 2009-11-06 16:06 

Ha jól következtetek a megismert adatokból, akkor ez csak valami közép-amerikai kis banánköztársaság lehet. Ilyen máshol nincs is. :-)

 14. Öngerjesztő Erg — 2009-11-06 16:28 

A célszemély valószínüleg sejtette (esetleg a képzelt ország virtuális rendőrségében virágzó fiktív korrupció okán tudta), hogy kik és miért követik. Mivel tudta, hogy a “felkenődés” nem az ő DNSét tartalmazza, ezért úgy döntött, hogy hozzájuttatja a zsarukat az annyira áhított mintához. :))

 15. Szalacsi_Dezső — 2009-11-06 17:34 

“Ott állt a lány, az út jobb oldalán…”
Ez egy régi abszurdisztáni sláger szövege.
Pont ide illik :-))

 16. Vérnűsző Barom (törölt) — 2009-11-06 18:26 

@Véres Szuka: “Katonaviselt” volt a hölgy…

 17. Krux — 2009-11-06 20:34 

Valami hasonlót én is hallottam a 80-as években, az igazság-tartalmáért nem vállalok felelősséget. Történt volt, hogy egy egy hozzánk hasonló társunk betért a falu kocsmájába, ahol aljas módon leittasodott, miközben a kedvenc felesége kint várta a kocsma előtt a családi Zsiguliban. Hősünk beszállt a Zsigába, beindította a vasat, aztán elindult. Ekkor vette észre, hogy a sünök (akkoriban még nem így hívták őket) figyelték, és elindultak utána. Hősünk bepánikolt, tolta a gázpedált ezerrel, de a zsaruk vészesen közeledtek, ekkor támadt egy mentő ötlete. Azt mondta az asszonynak, hogy a következő kanyarban, ahol kitűnik a gestapósok látóköréből, kiugrik a kocsiból, átmegy az anyósülés felőli oldalra az út szélére, ahol szétvetett lábbal elkezdi imitálni a hugyozást, miközben a felesége átmászik a vezető ülésére, miközben jár a motor. Így is történt. Hősünk ki, gestapósok csikorgó fékkel meg, igazoltatás, hősünk teljes kéjjel hugyoz(ik). És akkor a rend éber őrei – ellenőrizendő a hogyozás (köztisztaság elleni szabálysértés) fennforgása meglétének tényét, és ehhez bizonyítékot keresvén – letérdepelve, vízszintes tenyérrel elkezdték szisztematikusan símogatni a vélt hugyozás helyén a füvet…

 18. Vérnűsző Barom (törölt) — 2009-11-06 20:50 

@Krux: Ennyire még egy rendőr se lehet hülye.

 19. Krux — 2009-11-06 22:29 

@Vérnűsző Barom: Hát bammaeg egy nem, de több, az igen! Tudod, az egyik olvasni tud, a másik olvasni, a harmadik meg vigyáz a két tudósra… A kutyáról még nem beszéltem…

 20. Szalacsi_Dezső — 2009-11-06 22:37 

@Krux:
Eccer egy rendőr azt mondta a letartóztatásra váró delikvensnek:
– Na, látja Lakatos! kellett magának ez a nagy proszektúra!

 21. Vérnűsző Barom (törölt) — 2009-11-07 01:06 

Bizonyára van normális, rendes rendőr is. Ők most ne figyeljenek ide…

Na, pár éve hallom a remek viccet, mely szerint két rendőr megy a kupiba. csengetnek erősen, kimegy a madam, mit akartok kétrendőrök? Akik csak baszni szeretnének, de alig ötszáz forintjuk van.
Na, azért menjetek, és szopjátok le egymást! – mondá és csukja is be az ajtót.
Nemsokára újabb csengetés, megitn ott a két rendőr. Hát, ti mit akartok? Jöttünk fizetni…

Valamikor a hét elején hallottam a viccet, és a hét második felében bírtam olvasni az indexen, a sajna nem fellelet cikkecskét két rendőrről… És nem a vicc kategóriában.

Megy hazafele egy rendőr, látja ám, hogy az egyik társa kocsija álldogál az út szélén. Odamegy, megnézni, nincs-e valami baja, vagy egyáltalán mia fenét álldogál ott, de – sajna – a kollega igen jól érzi magát,lévén eszméletlen részegen hever a kormány mögött, miközben egy harmadik kollegásjuk éppen lelkesen DNS-mintát vesz róla. Orálisan. Csak azért, hogy jó legyen neki…

Azóta nem merek rendőrviccet hallgatni. Félek, hogy megvalósul…

 22. Vérnűsző Barom (törölt) — 2009-11-07 01:13 

Hát, a viccbéli, és a valóságos rendőrök kisebb felhajtással oldották meg a DNS.minta beszerzését, mint a “virtuálisak”.

 23. Szalacsi_Dezső — 2009-11-07 10:14 

@Vérnűsző Barom:
“mit akartok kétrendőrök?”
Ez a duma! :-D

 24. Ződgyík — 2009-11-07 12:33 

A megszerzés működik, az USA-ban egy maffia a milliomosokkal tol ki ezzel. A kurva elrakja a gumit, aztán megfenyegetik, hogy szülnek, ha nem kapnak zsét.
Szép…

 25. leha — 2009-11-07 17:46 

nem tudom, meséltem-e már a környéken azt a kitalált történetet, amit egy KBHstől nem hallottam, amikor nem voltam katonai főiskolás …
szóval azt álmodtam, hogy ez a KBH alkalmazásában nem álló ember mesélte – merthogy egy 2*45 perces órát kellett kitöltenie az után, hogy három perc alatt elmesélte, hogyha bármi gyanúsat tapasztalunk, akkor melyik emelet hányas ajtó mögött nem találjuk őt meg és bátran bármikor ne menjünk oda akkor se, ha ezzel megkerülnénk a szolgálati utat. tehát elkezdett adomázni ez a képzelt ember és azt a kitalált mesét mondta, hogy egyszer egy pontosabban meg nem nevezett ország titokzatos szervíze, holmi politikai berendezkedés átrendezése kapcsán azt a feladatot kapta, hogy bizonyos megfigyelt személyeket mostmár ne figyeljen meg. az így kiadott nem-feladat nem rögtön jelentett henyélést, merthogy a megfigyeléshez használt technikát le kellett szerelni a megfigyelt ember házából (aki nem is létezett, lévén kitalált a történet). mocskos szar idő volt a történet szerint, talán pont, mint tegnap … aham, lehet, mert állítólag az is pont novemberben nem történt meg.
szóval figyelték a figurát, aki a szokott napirend szerint reggel elment otthonról. mikor biztos távolba ért, képzeletbeli szakemberek serege özönlötte el a házat, akiknek nem meglepő módon mindenhez volt kulcsuk. nem is a zár okozott gondot, hanem a hófehér perzsa macska, aki ajtónitásra azonnal kihömpölygött a késő őszi trutymóba. a technika leszerelése állítólag szűk negyed órába belefért, de a macska megfogásával, kifürdetésével, szárításával és a mosdatás nyomainak eltüntetésével elpepecselt egy darabig a titokzatos szolgálat néhány nemlétező tagja.
asszem, ezt álmodtam :)

 26. Szalacsi_Dezső — 2009-11-07 18:36 

@leha:
Ejnye, ejnye! Nem kéne olyan sokat vacsorázni, akkor nem álmodsz rémeket.
:-D

 27. tiboru — 2009-11-07 18:52 

@leha:

Öööö, a sztori (úgy értem a kitalált történet) nagyon jó!

Valami nagyon hasonlót egyszer én is álmodtam – nem is egyszer, hanem vagy háromszor…

Ha témahiányban fogunk szenvedni, majd beszámolok róluk – persze szigorúan írói munkásságom részenként, a “fiction” rovat keretein belül.

 28. Vajmaci — 2009-11-07 21:09 

@Véres Szuka:
Lehet már írták…
Az összes fegyveres rendvédelmi szerv hivatásosa katonai rendfokozatokat használ, és büntetőjogilag is katonai a besorolás bizonyos bcs. esetén!:D

 29. tiboru — 2009-11-08 00:15 

És mit szóltok Ízisz és Ozirisz fellációs mutatványához?

(A poszt kilencedik illusztrációja)

Nincs új a nap alatt.

 30. Szalacsi_Dezső — 2009-11-08 10:29 

@Vajmaci:
Szó volt róla egy időben, hogy a rendőrségnél bevezetnek egy újfajta rendszert. (lsd. felügyelő, főfelügyelő stb.) Végül maradt minden a régiben, de a beosztásoknál csak behoztak új fogalmakat (vizsgáló, fővizsgáló, kiemelt fővizsgáló, stb) de persze ez csak a beosztás, a rendfokozatok maradtak.

 31. Krux — 2009-11-08 13:33 

@leha: Ha az általad le nem írt sztori a gengszterváltáskor nem történt meg, akkor a KBH elnevezés nem nem sántít? Az ilyen melót meg a Szakszolgálat nem végzi napjainkban. Nem szerintem…

 32. Adani — 2009-11-09 15:34 

@Krux:

Ez nagyon állat történet.

Azt biztosan vágjátok, mert sokszor felbukkan, h leállítanak egy részeget, aki menekülni próbál de a rendőrautót viszi el.

Ha igaz a történet akkor a 90-es évek elején-közepén egy szegedi orvossal esett meg. A történet pedig olyantól származik, akinek újra kellett vizsgáznia miután elvetté ka jogsiját. Nem tudom manapság hogy megy, de akkor csökkentett óraszámban ugyan, de mindent újra kellett tanulni és újra vizsgázni. Ezen a tanfolyamon pedig új tanulóvezető nem volt csak ilyenek, és az oktató kérésére mindenki elmondta miért vették el a jogsiját ,h okuljanak belőle.

Euz a történet lett a győztes: Egy szegedi orvos akkor vett egy új fehér Opel Astrát. Igen a Sünöknek is van ilyen autójuk. Egyszer egy barátnál volt és lecsúszott pár pohár alkoholos ital ,nem volt mattrészeg ,de spicces volt mondták is neki ,h hagyja itt a ház előtt a kocsit, menjen haza taxival, nem lakik messze, de nem hallgatott az okos szóra mondván új autó félti stb. úgyis közel lakik a kertek alatt óvatosan hazavezet és bezárja a garázsba akkor lesz nyugodt. Már majdnem haza is ért mikor látott egy balesetet, egy biciklist ütöttek el, ott volt a törött bicikli meg egy autó és persze a sünök. Mivel ő orvos volt megállt és megkérdezte kell-e orvosi segítség. Megnyugtatták ,h nem a sérülés nem komoly csak horzsolások, a biciklis is jól van, a mentő is perceken belül befut stb. De közben feltűnt nekik, van némi alkohol a szervezetben és azt is látták ,h autóval jött rá is kérdeztek a dologra, be is vallotta töredelmesen ,h igen ivott pár pohárral, de ugye félti az autót stb. A sünök meg mondták, h mivel megállt és bevallotta ezért elengedik, zárja le itt a kocsit úgyis csak pár utcányira lakik menjen haza pihenje ki magát és majd holnap visszajön a kocsiért. Ez esetben pedig nem találkoztunk. Megköszönte hálálkodik , hi gne így lesz. Közbne megérkezik am entő a sünök mennek intézkedni és ekkor mikor látja,h a kutya sem figyel rá úgy dönt mégis hazamegy kocsival. Alig pár óra és vadul csengetnek nála a két rendőr elég morcos fejjel, h mivel ment haza és miben állapodtak meg? Beismerés, h hát igen mégis autóval ,de hogy találtak meg? Mutassa már meg azt az autót. Garázs kinyit autó megmutat, fehér is Astra is, de a hátsó szélvédőn ott a RENDŐRSÉG felirat. Fényhíd nem volt rajta, mert helyszínelőautó volt, nem is nagyon volt máshogy megjelölve.

Így azért kicsit hihetőbb a sztori mint ahogy eredetileg terjedt, h szánt szándékkal mattrészegen próbált lelépni aztán hazaérve a fővesztés terhe mellett eskette meg a családot ,h bárki is jön ő egész este itthon volt és a kocsi ki se mozdult a garázsból.

 33. Krux — 2009-11-09 16:20 

@Adani: Bammeg ez kurvajó! Szerintem hihető, mert valami nagyon hasonló az idén nyáron történt meg velem a Bükkalján… Ha van rá igény, elmesélem… Velem is korrektek voltak a sünök! Csak a kétkedők kedvéért jegyzem meg, hogy akkoriban kergették a sünök a cigánygyilkosokat, akik terepjáróval járnak, meg vadászfegyver van náluk. Na, eről annyit, hogy én terepjáróval megyek, meg ott van nálam a 30.06-os. A szívbaj gyütt rájuk, amikor egy – szerintük – szokványosnak induló igazoltatás alkalmáűval rájöttek, hogy kivel is van dóguk. Ízekre szedtek!!! A történelmi hűséghez tartozik, hogy nem voltak ge..k, csak a munkájukat végezték, azt viszont korrket módon. Én már csak tudom…

 34. monstertruck — 2009-11-11 15:45 

“A megszerzés működik, az USA-ban egy maffia a milliomosokkal tol ki ezzel. A kurva elrakja a gumit, aztán megfenyegetik, hogy szülnek, ha nem kapnak zsét.”

Nem semmi üzlet lenne, csak az a gond hogy nettó baromság az egész elképzelés.
Felhívják a milliomost két nap múlva, hogy a kurva magábanyomja a cuccot ha nem fizetsz! Vagy hogy?
A gumiban levő cucc pár óra múlva már semmire sem jó.

 35. tiboru — 2009-11-11 16:02 

@monstertruck:

Mélyhűtés, folyékony nitrogén, spermabank-módszerek?

Nem t’om, csak kérdem.

 36. Ecotrans — 2009-11-11 16:28 

Természetesen minden kurva alapfelszerelése a folyékony nitrogén tartó termosz. Muhahahahaaaaaa

 37. Adani — 2009-11-11 17:33 

@monstertruck:

Miért személyit kérnek a kuncsafttól netán Áfás számlát is ír neki egyéb közérzet javító szolgáltatásról? Vagy mégis honnan tudja kit kell zsarolni?

Egyébként meg igen folyékony nitrós cucc kell neki, mert egyébként már nem sokat ér vele. Esetleg ha ott azonnal megteszi miután elment a kuncsaft akkor, de akkor sem biztos, h teherbe esik. Hogy akarja pár nap múlva zsarolni? Akkor már benne van, tök mind1, h fizet vagy sem.

Anno olyan legenda is volt, h egyesek AIDS-es vérrel teli tűkkel szaladgálnak meg hagyják ott mozi, metró busz stb. ülésen és ettől fogod elkapni. Meg úgy, h megszúr az utcán majd ad egy cetlit ,h üdv az AIDS-esek klubjában.

Baromság mivel a vírus pár perc alatt biztosan kinyiffan a szervezetből kikerülve. Vagyis max. akkor szúrhat meg ha azonnal lékeli magát.

 38. tiboru — 2009-11-11 20:08 

@Ecotrans:

Hát ha én egy (több) milliomost akarok megzsarolni, azért megteszem a szükséges intézkedéseket.

Meg szerintem nem egy sima ribanc csinálta (már ha tényleg), hanem egy komoly, kreatív bűnözői kör. Azok azért nem sajnálnának pár száz dollárt egy helyi extra gorenjére.

 39. tiboru — 2009-11-11 20:12 

@Adani:

Mondjuk az a legkevesebb, hogy beazonosítják a kuncsaftot. Egyfelől volt már hasonló eset más tájakon is (mármint hogy kurvázó híres embert megzsaroltak), másfelől meg egy ilyen ügyfél vélelmezhetően nem a kocsisoron csípi fel a lányt és nem a kocsiban zavarja le a menetet, hanem – teszem azt – callgirlözik, és egy szállodai szoba bérlőjét már gyerekjáték belőni.

Persze csak találgatok, mert honnan is tudnám, hogy mennek az ilyen dolgok..?

 40. Eugenie Danglars — 2013-07-16 21:37 

*lassan végzek az első száz poszttal és kommentekkel* :D

Ez a történet nagyon ismerős nekem, de hosszú évek távlatából. Vagy régi urbánus legenda, vagy egy párhuzamos univerzumban már ugyanígy olvastam itt, vagy tényleg megtörtént, és egy résztvevője már elmesélte. Félelmetes. o.O

 41. tiboru — 2013-07-16 23:17 

@Eugenie Danglars:

Üdv itt is :-)

A sztori frankó, hidd el nekem…

 42. Eugenie Danglars — 2013-07-16 23:43 

@tiboru: elhiszem én. :)

Csendben lappangva olvasgatok tovább.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.