Köszöntő

Kedves barátaim, kollégák, bajtársak! Egykori, jelenlegi és jövőbeni egyenruhások!

A Milstoryblog itt, a december elején beharangozott új helyen várja a visszaemlékezéseket, a saját (vagy családi) katonatörténeteiteket. A szabályok (ha egyáltalán beszélhetünk szabályokról egy ilyen baráti társaságban) nem változtak: minden fegyveres és/vagy egyenruhás szervezet egykori és jelenlegi tagjainak történeteit várom; olyan sztorikat, amelyek szerintetek érdemesek arra, hogy megörökítsük őket az utókor számára. Lehetnek vidámak vagy szomorúak; lehetnek tanulságosak vagy simán szórakoztatóak, és származhatnak apáinktól, nagyapáinktól, barátainktól vagy szomszédainktól – a lényeg, hogy valamiféle kapcsolatuk legyen az egyenruhával. Az sem lényeges, hogy katona, rendőr vagy tűzoltó, esetleg börtön- vagy határőr a főszereplő, aki lehet hazai vagy külföldi – nem számít. Ha beleolvasol az eddigi, több mint 300 történetbe, érteni fogod, hogy mire gondolok.

A sztorikat a bloggazdának (tiborunak) kell elküldenetek emailben, a tiboru013[kukac]gmail[pont]com címre, sima word dokumentum formájában. Ha illusztrációkat is szeretnétek, ezeket is küldjétek el, lehetőleg .jpg formátumban. Fontos, hogy a képeket külön küldjétek, tehát NE a word dokumentumba beillesztve!

Egy-egy sztori lehetőleg ne legyen hosszabb másfél-két oldalnál (ez nagyjából 500-600 szó), de persze elfogadunk ennél rövidebb (neadjisten hosszabb) írásokat is. A bloggazda fenntartja magának a szerkesztés jogát, de igyekszik a mondanivalót és a stílust is érintetlenül hagyni.

Jelenleg mintegy tucatnyi történet van várólistán, tehát úgy egy-másfél hónapig megvagyunk. Az eddigi publikálási tempót (heti három poszt) ideiglenesen heti kettőre csökkentjük addig, amíg az új hellyel kapcsolatos adminisztratív teendőkkel végzünk. Láthatjátok, hogy rengeteg a tennivaló: a régi posztokat igazítani, esetenként újratördelni kell, az új blogok felületét az olvasói igényekhez kell alakítani, satöbbi. Nagyon remélem, hogy egy-másfél hónap alatt sikerül minden tekintetben belaknunk ezt az új helyet.

Külön és kiemelten köszönöm azoknak a milstorysoknak, akik reagáltak a kérésemre és anyagilag is támogatták a költözési projektet. A mai napig 16 Milstoryblog-olvasó érezte úgy, hogy érdemes finanszírozniuk a BlogRepublik létrejöttét és karbantartását (hiszen most, hogy teljesen függetlenek lettünk, a webhosting is pénzbe kerül). Vannak olyan barátaink is, akik megígérték, hogy – mintegy előfizetésként – havonta fix összeggel támogatják a BR-portál (s ezen keresztül a Milstoryblog) fennmaradását. Ismételten nagyon köszönöm nekik!

Középtávú terveim között szerepel új bőr kidolgozása a Milstoryra, valami pofás fejléccel és hasonlókkal, no meg valami tavaszvégi-nyárelői kirándulás megszervezése is, ha lesz jelentkező.

De nem húzom tovább az időt. Érezzétek jól magatokat, s amíg az új poszt nem érkezik (most úgy tűnik, hogy jövő keddre, vagyis február hetedikére meglesz), olvasgassátok – és kommenteljétek – a régieket, és nézzetek körül a BR többi blogjában is. Az utolsó pár tucat komment áthozása a régi helyről már nem fért bele, de remélem, semmi olyasmi nem veszett el, amit ne tudnátok reprodukálni.

Népszerűsítsétek a BlogRepublikot; számítok rátok (kommentjeitekkel és történeteitekkel együtt) a jövőben is!

tiboru

3 hozzászólás

 1. Hőrsofőr — 2012-02-06 18:45 

Erőt Egészséget !!
Örömmel tölt el, hogy ismét itt lehetek, és újra élhetem a régi szép emlékeket.
Köszönet érte minden posztolónak, és főleg Tiboru bajtársnak, hogy összeszedi és közreadja eme remek írásokat.
Maradok tisztelettel hű olvasó !
Kérek engedélyt..

 2. tiboru — 2012-02-07 07:56 

Üdv, számítunk rád is!

 3. kszabo — 2012-02-28 17:08 

A kugli erősen frissített Magyarországon, érdemes megnézni a régi állomáshelyeket.
Cserépfalu http://g.co/maps/pqwu4
Zsámbék http://g.co/maps/8up4p
A LÉRAK tipikus 3 bérházával :) Szakáld http://g.co/maps/q5bgm
és Mezőkövesd a klementinai reptérrel http://g.co/maps/6wes5
Aszalóval megfeküdtem, a falu szélén leállt az útvonaltervezés, nem akart felmenni a hegyre, mint a befáradt szabadságos katona :) Üdv!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.