Szolgálati közlemény – új fejléc!

Kedves barátaim, szerző- és olvasótársak!

Ahogyan azt láthatjátok, mától új fejléccel jelenik meg a Milstoryblog. A képet az egyik kedves barátom (Slezák Ilona) készítette, sk. Megköszönnék nektek mindenféle visszajelzést a kommentek között, ami az új dizájnt illeti. Nézzetek körül a többi blogon is, a Konteót kivéve hamarosan mindegyiken látható lesz a változás.

A tudnivalók: a fejlécen (a blogok közötti könnyebb navigációt megkönnyítendő) linkeket láthattok a BlogRepublik többi oldalára. Az éppen aktuális blog címe fehér, a többié fekete. A képen olvasható, szögletes zárójeles szavak viszont nem linkek, csupán azt hivatottak jelképezni, hogy milyen kulcsszavak körül forog a téma. A jobb felső sarokban a keresőt láthatjátok, a bal felső sarokban pedig a BlogRepublik logóját, amire kattintva visszatérhettek a portál nyitóoldalára.

Remélem tetszik az új bőr, amiért ismételten köszönetet mondok Icának (aki az egészet kitalálta és megvalósította), továbbá  Séra Bálintnak, aki programozásilag gondoskodik nemcsak a Milstoryról, hanem az egész BlogRepublikról is. És természetesen köszönet Höltzl Péternek, aki a vassal és a biztonsággal foglalkozik.

Ha kedveled a Milstoryt, és ha anyagi lehetőségeid megengedik, továbbra is mód van PayPal-en és Flattr-en keresztüli adományozásra, a BlogRepublik nyitóoldalának legalján látható gombok segítségével. Az eddigi adományozóknak ismételten köszönöm a hozzájárulásukat. Remélem, ők is úgy látják, hogy megérte :-)

12 hozzászólás

 1. wazelin — 2012-11-23 11:18 

Nagyon jó lett!

 2. tiboru — 2012-11-23 13:16 

A fejlécen látható fotó 2012-ben készült Szolnokon, a MH25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj katonáiról.

A kép a HM és az Indafotó “Katonák, Hősök” című fotópályázat különdíjas alkotása. A szerző (mint említettem) Slezák Ilona, akinek gratulálunk!

 3. krux — 2012-11-23 22:21 

Gratula az új köntöshöz! Ha a kép az idén készült, akkor lehet ebből arra következtetni, hogy a jó öreg Kalasnyikovok még mindig hadrendben vannak?

 4. tiboru — 2012-11-23 23:32 

@krux:

Igen, határozottan.

Tudod a klasszikus reklámszlogent: The quality never goes out of style, vagyis a minőség sose megy ki a divatból!

 5. Estván — 2012-11-24 21:16 

@krux: Igen, az AK-63D még a magyar baka alap kézifegyvere. Néha fatusás is felbukkan. Modernebb cuccok közül van néhány db. Heckler & Koch MP5 (amennyire én tudom, a szolnokiaknál), illetve Afganisztánban azt hiszem Colt M4 gépkarabélyt meg valami Glock pisztolyt használnak.
Az AKM, AMD, PA-63 kivonva, utóbbi helyett van a P9RC. Találkozni lehet még magyar katona kezében KGP-9-cel, illetve rendszerben van még az SzVD, de elvileg le fogja váltani valami Remington.

Az új fejléchez (bocs hogy csak most), amúgy “katonásan”: f@sz@! ;)
Egészében a fotó is tetszik, meg a blogok közti kapcsolgatás lehetősége is. Esetleg tán annyi jutna eszembe, hogy a blogcímek sávja itt a Milstory-n lehetne a rozsdbarnásnarancssárga helyett valami olív árnyalat.

Érdekes, hogy a közelmúltban készült a kép, de a harcos még a (87M?) eje. hátizsákot viseli.
VISZONT: ha esetleg valaki tudna nekem szerezni egy ilyen KALAPot, amit az úriember visel, keressen meg, nagyon megköszönném!

 6. hungaryhonved — 2012-11-25 09:10 

Erőt, Egészséget, Bajtársak, Blogtársak, Bloggazda!

Támogatom! =) Nekem bejön.

A régi fejléc az őrszolgálat, esetleg a határsáv sivárságát egészen jól kifejezte, volt benne némi elvágyódás (monnyuk az adott kiképzési-, szolgálati-, felállítási- vagy őrhelyről…) a távol láttán.

A mostani kép kompozícióját első blikkre túl jelenkorinak találtam. Gondoltam, egy vegyes régi/új, nyúl és HÖR montázs lefedné a témát. De az eje zsák, a jó öreg AK , a katona terepen végül is mindenkinek jelent(het) valamit!

Legyen ez egy új szalag a csapatzászlón! =)

És funkcionális, megkönnyítve a navigációt blogcsoporton belül! Erre már indulás óta vártam! Köszi tiboru!

 7. hungaryhonved — 2012-11-25 09:11 

 8. hungaryhonved — 2012-11-25 09:20 

@Estván:

Szervusz!
Nem reklám, de pl. Szolnokon talán Mo. egyik legnépszerűbb (legalábbis katonai körökben) militray boltjában vették nekem is. Kis utánjárással Bp-en is lehet kapni militarykban. Sajna szerezni nem tudok.

Ez egy olyan-mintha-kalap. Még nem a rendszeresített boonie (kalandkalap, gyakorló kalap), de annak egy kisipari utánérzése. A divat és a praktikum érlelte. Remélhetőleg a most már nem gyártott bocskait végleg leváltja! Vagy legalábbis ahelyett lesz valami praktikusabb, de mégis nemzeti jellegű.

 9. Estván — 2012-11-25 18:33 

@hungaryhonved: Szia! Alapvetően a rendszeresített típus kéne (természetesen nem visszaélésre…).

Ha az említett bolt a R*****x, akkor a honlapjukon nem láttam.

A bocskainak is csak annyi “baja” van, hogy terepre jobb nála a kalap, szóval azért laktanyainak/szolgálatinak meghagynám.

 10. hungaryhonved — 2012-11-25 21:38 

@Estván:

Az kellene nekem is! =)

Az előfordulhat, h honlapon nincs fönt, de az enyém onnan van.
A rendszeresített darabokat eddig csak névre adták ki misszióra felkészülőknek.
(a képen az említett cég saját gyártású(?) verzióját viseli a harcos)

Bocskai bentre valóban jobb lenne mint a kalandkalap, de kissé más fazonnal. Létezik olyan…

 11. stoppos — 2012-11-26 11:09 

Nagyon jó a fejléc. Esetleg egy olyat tudtam volna még elképzelni, ahogy Gótberk áll, kezében egy elgörbült csövű AK-val, háta mögött pedig egy szénnélőtt lőlap. :)

 12. sirdavegd — 2012-12-02 22:49 

Szép :)

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.