Átirányítás – D. B. Cooper története

Egy kis szünetet tartva a katonatörténetek közzétételében a szomszédos Konteóblog legfrissebb írására szeretném felhívni a figyelmeteket, hiszen az ottani mai főszereplő nyugodtan felléphetne itt, a Milstory értő  közönsége előtt is. Minden idők egyik legrejtélyesebb és – ha úgy vesszük – legsikeresebb bűnözőinek egyike, aki úgy csinált bohócot a világ talán legprofibb bűnüldöző szervezetéből, hogy azt tanítani kéne.

Azaz semmi feltételes mód, hiszen D.B. Cooper esete a mai napig tananyag az FBI bizonyos továbbképzésein, amikor a résztvevők arról hallgatnak előadásokat, hogy a legkomplexebb, emberi és múszaki erőforrásokkal leginkább megtámogatott hajtóvadászat is eredménytelen marad, ha nem párosul a bűnüldözők egyik legfontosabb szövetségesével: a szerencsével.

Kattintsatok tehát át és olvassátok, majd kommenteljétek a mindeddig egyetlen sikeres (és ugyanakkor vértelen) amerikai repülőgépeltérítésről szóló posztot. Számítok a szakértelmetekre és az odaáti aktivitásotokra, különösen azon kollégákéra, akik annó (akár a seregben, akár a civil életben) csatoltak már fel magukra ejtőernyőt és/vagy vettek részt nagy erőket megmozgató csapatmunkában!

Megragadom ugyanakkor az alkalmat és tájékoztatlak benneteket, hogy a várólistás történetek száma a lélektani 10 alá csökkent, s ezek közül hetet szögyi bajtárs jegyez… Kifulladtak volna a sztorik? Remélem, nem.

2 hozzászólás

 1. Estván — 2013-02-19 20:44 

Részemről vannak még raktáron vázlatok. A vészhelyzetre való tekintettel akkor letisztázok vagy kettőt.

 2. Bigjoe(HUN) — 2013-02-20 19:41 

@Estván:
Az Öregét tegnap már át is dobtam Tiborunak.
Régóta készen voltak.
Csak érni hagytuk.
De mivel vészhelyzet volt…

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.